Fashion Rules: intra in culisele modei regale

0

Palatul Kensington, fosta resedinta regala,  gazduieste o expozitie ce ne introduce in garderoba Printesei Diana, Printesei Margaret si a Reginei Elisabeta II.

Fashion Rules prezinta 21 de tinute couture, majoritatea rochii de gala, alese astfel incat sa reprezinte stilul fiecarei personalitati in parte. Desi rochiile regale sunt construite dupa standarde foarte stricte si pentru ocazii specifice, fiecare dintre purtatoare si-a afirmat amprenta unica de stil.

In anii ’50,  regina prefera talia accentuata si rochiile de bal, designerii oficiali fiind Hardy Amies si Norman Hartnell. Pentru vizita ei in Pakistan, designerii au cusut flori in culorile steagului tarii si au ales un stil care care sa ilustreze portul discret si modest al culturii.

Printesa Margaret  a prins o libertate mai mare in anii ’60 si ’70, cu tivuri scurte si siluete care urmaresc linia corpului. O piesa memorabila, dezvaluita in premiera publicului, este caftanul auriu completat de un turban de matase, purtate intr-o vacanta in Mustique.

Decada anilor ’80 este reprezentata de Printesa Diana, care prefera talia coborata, umerii lati, iar mai tarziu rochiile asimetrice. Dragostea ei pentru designerii britanici este probabil responsabila pentru readucerea modei engleze in atentia presei. Tinute de Bruce Oldfield, Jacques Azagury si Zandra Rhodes contureaza stilul celei mai mediatizate printese din istoria regala.

(Foto: Style si Styleite)

Chiar si Palatul Kensington a fost gatit cu ocazia expozitiei. O sculptura moderna din lumina albastra de Loop.pH evidentiaza culorile nobile ce o inconjoara. Elemente ale stilului revolutionar britanic se regasesc si in tapetul amuzant cu portretul Dianei ilustrat de Julie Verhoeven, si in portretele realizate de Mario Testino.

„Aceste femei erau probabil cele mai inalte repere in vestimentatie ale timpului lor,” spune responsabila de expozitie, Cassie Davies-Strodder pentru Style. „Orice purtau era fotografiat de presa internationala si vazut peste tot in lume. Influenta lor in moda a fost fara precedent, iar, dintr-o perspectiva istorica, am simtit ca era esential sa evidentiem asta.”

In aceasta toamna va fi lansat si filmul biografic despre viata Dianei, interpretata de Naomi Watts, iar aceasta expozitie se anunta un succes inca din primele zile, chiar daca va fi deschisa pana in 2015.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here