Fashionable Food: Nicolae Lica (aka Chef Nicu)

0
10

Fotografie de Oltin Dogaru

Nicolae Lica (aka Chef Nicu), J.W. Marriott

Ingredient supraestimat, respectiv subestimat: Caviarul, trufele negre, cele albe, vita kobe sunt cotate ca fiind cele mai exclusiviste ingrediente din bucatarie. La polul opus se afla, probabil, ceapa. Dar fara ea nu se poate  lucra – e necesara pentru orice sos cald ca baza, se foloseste la sosul tartar, in aproape orice salata, pentru supa de ceapa. In plus, poate fi verde, alba, rosie, uscata. Ceapa mi se pare un ingredient subestimat, pentru ca, de fapt, poate fi gatita in multiple feluri. Nu pot spune acelasi lucru despre primele ingrediente menționate.

Cea mai frumoasa amintire gurmanda: Am foarte, foarte multe amintiri de acest  gen, fiecare cu alta tematica. Balul Vienez organizat  in fiecare an este una dintre ele.

Gadgeturile de bucatarie preferate: Centrifuga, pistolul cu  fum, masina de gatit sous  vide. Toate aceste echipamente ofera o mare precizie gatitului, asigura pastrarea perfecta a aromelor, un gust foarte bun si o prezentare finala foarte frumoasa.

Carti pe care le recomanzi cititoarelor BAZAAR: Modernist Cuisine, de Nathan Myhrold, pentru ca prezinta metode de gatire noi, cu gadgeturi  cool; French Laundry, de Thomas Keller, datorita accentului pus pe simplitate si pe ingrediente de calitate; Simply Fresh, de Donna Hay, pentru retetele simple, foarte bine descrise; The Escoffier, de  August Escoffier, o lectura obligatorie pentru oricine vrea sa cunoasca bazele bucatariei clasice.

O versiune mai scurta a acestui interviu a aparut in editia Harper’s BAZAAR Romania septembrie-octombrie 2013.

Cititi si celelalte interviuri din serie, cu Radu Tanase (Calif), Joseph Hadad (Joseph) si echipa Pain Plaisir: Irina Stancescu, Tom Rees si Monica Aliman.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here