Ce vedem la editia de anul acesta a Festivalului National de Teatru

0
Cafeneaua Pirandello Foto: Adi Bulboaca

Dupa „George Enescu”, programul plin al acestei toamne continua cu un alt festival. Peste 50 de spectacole au fost selectionate de criticul Marina Constantinescu in FNT.

La acestea se adauga trei productii internationale invitate la Bucuresti, printre care Romeo si Julieta, un spectacol de dans in care, purtând amprenta originilor si culturii sale albaneze, celebrul coregraf Angelin Preljocaj ancoreaza povestea de iubire a lui Shakespeare intr-un regim totalitar din Europa de Est.

Daca am gandi cu voce tare Foto: Albert Dobrin

FNT este ocazia de a vedea la Bucuresti spectacole montate recent in tara de regizori precum Radu Afrim: Macelaria lui Iov (Teatrul National Iasi), Pasarea retro se loveste de bloc si cade pe asfaltul fierbinte (Teatrul National Târgu-Mures, Compania „Tompa Miklós”) si Daca am gândi cu voce tare (Teatrul National Craiova). Cu un numar mare de spectacole este prezent si Mihai Maniutiu: Cafeneaua Pirandello (Teatrul „Regina Maria” Oradea), Rambuku (Teatrul National Timisoara), Iarna (o piesa a aceluiasi dramaturg norvegian Jon Fosse, care a scris si Rambuku, Teatrul Nottara) si Jurnalul lui Robinson Crusoe (un musical dupa Insula, de Gellu Naum, Teatrul Odeon).

O interventie Foto: Adi Bulboaca

Daca nu ati reusit inca sa ajungeti la Artists Talk, incitantul spectacol al Gianinei Carbunariu, la O interventie, in regia lui Radu Iacoban, pentru care Ana Ularu a luat premiul UNITER pentru cea mai buna actrita in rol principal, sau la cele doua montari recente ale lui Vlad Cristache, Desteptarea primaverii (Teatrul Mic) si Umbre (Teatrul National Bucuresti), le puteti recupera in festival.

Umbre Foto: Florin Ghioca

Festivalul National de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 27-a editie, se desfasoara in perioada 20-30 octombrie 2017. Producatorii Festivalului National de Teatru sunt UNITER – Uniunea Teatrala din România, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Teatrul Național „I.L. Caragiale” din Bucuresti. Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si de Primaria Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman. Mai multe informatii pe www.fnt.ro. Bilete pe www.mystage.ro.

Material aparut in numarul de octombrie al revistei Harper’s BAZAAR Romania. 

Cititi si: Ada Gales: “Cu cat este mai solicitant un rol, cu atat ma incita mai tare”!

Foto: prin amabilitatea FNT

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here