Food (for Kids) Diaries: Ana Naie

0
159
Ana Naie foto Alex Mazilu

Secrete necesare pentru a-i obisnui pe copiii cu mancarea sanatoasa, deconspirate de trei mame.

Ana Naie a debutat in food blogging in 2009 atunci cand a lansat easypeasy.ro, iar din 2014 a demarat si proiectul online myfoodcoach.ro. Prin intermediul myfoodcoach.ro, Ana pregateste planuri alimentare pentru cei care-si stabilesc anumite obiective in dieta.

Food Philosophy cand vine vorba de alimentatia copilului tau: “Copiii au o intuitie alimentara fantastica. Cu cat intervenim mai mult in mecanismele lor de autoreglare, cu atat mai multe probleme le vom crea pe viitor. Eu i-am lasat libertate deplina sa descopere gusturi si texturi, nu am insistat niciodata sa manance mai mult sau mai putin si nu am adus in farfuria ei proiectiile mele in materie de gusturi.“

Micul dejun preferat de copil: “Oul ochi cu galbenus moale.“

Gustarile ideale intre mese: “Fructe dimineata, iaurt, nuci sau morcovi in a doua parte a zilei.“

Cina in familie: “Este compusa de obicei din mancaruri cu legume si carne sau peste. Salate bogate vara. Omlete cand nu ne organizam bine. Mai rar paste sau orez cu legume.“

Cum te asiguri ca mananca cele 5 portii de legume si fructe recomandate zilnic: “Farfuriile trebuie sa arate colorat, sa fie populate cu lucruri gustoase, sa existe variatie de la o masa la alta. Cred ca ajuta sa-i povestim micii persoane din casa care e treaba cu mancarea, de ce mancam si ce ne aduce fiecare aliment in parte. Un minim bagaj de cunostinte de nutritie, e de mare ajutor daca vrei sa-l faci sa iubeasca legumele, de exemplu.“

salata alimentatie copii

Alimente sau bauturi interzise: “Nu exista o astfel de lista. Nu-i refuz lucruri, dar ii explic. O invat despre standarde, vreau sa poata face diferenta intre un croissant cu unt si unul cu margarina. Mergem des sa mancam in oras, incerc sa o expun la lucruri bune si bucatarii etnice diverse.“

Cum ii satisfaci pofta de dulce: “Magia dulciurilor de supermarket nu e ceva cu care aleg sa ma lupt. Mai degraba incerc sa ii propun alternative. Mergem duminica la cofetarie si uneori ne rasfata bunica familiei cu clatite, gogosi si alte delicatese de Baragan. Fructele sunt si ele un dulce.“

Cum iti implici copilul in pregatirea mesei: “Deocamdata nu o incanta foarte tare acest lucru, prefera sa le gateasca papusilor supa de carioci. E ok, va veni si vremea cand noi o sa ne uitam la Netflix in timp ce ea pregateste cina. E in ADN-ul ei.“

Articol aparut in numarul de iunie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Food (for Kids) Diaries: Ligia Pop”!

Foto: Alex Mazilu, Thinkstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here