Food (for Kids) Diaries: Ligia Pop

0
674
tort raw din frisca si capsuni ligia pop

Secrete necesare pentru a-i obisnui pe copiii cu mancarea sanatoasa, deconspirate de trei mame.

Ligia Pop (ligiapop.com) este consultant in nutritie raw food, autor a 8 carti de specialitate si singurul bucatar raw din lume care a primit in 2011 titlul de YouTube Next Chef.

Food Philosophy cand vine vorba de alimentatia copilului tau: “Consider ca Sophie (4 ani) trebuie sa aiba parte de un meniu variat, bogat in ingrediente cat mai naturale si foarte proaspete, care s-o ajute sa se dezvolte armonios. Niciodata nu am fortat-o sa manance ceva, fiindca mi-am dorit ca pentru ea masa sa fie o bucurie si nu un calvar.”

Micul dejun preferat de Sophie: “Salata de fructe, mei cu lapte de migdale, paine cu maia, prajita cu usturoi.”

Ligia pop portret Raoul Pop

Gustarile ideale intre mese: “Fructele, mai ales daca sunt si culese de ea din gradina noastra sau diverse snacks cum ar fi biscuiti facuti in casa sau briose, polen crud, miere cu polen si propolis.”

Cina in familie: “Fiindca ea are un program de somn tipic american sau britanic, adica este in pat in preajma orei 18-19 si pana dimineata la ora 7:30, cina noastra trebuie sa fie pe la orele 16:30. De fiecare data cand vremea imi permite, caut sa fie o masa sau un picnic dragut in gradina, bogat in proteine usor de asimilat. Cina ei preferata contine supa de linte libaneza sau humus.”

Cum te asiguri ca mananca cele 5 portii de legume si fructe recomandate zilnic: “Exemplul personal ajuta mult, si daca ne vede pe noi ca le mancam, intotdeauna ni se alatura.”

Alimente sau bauturi interzise: “Sophie nu consuma alimente cu zahar alb sau brun, responsabile de eliminarea calciului din corp, si nici sucuri din comert indiferent cat de <<naturale>> sunt.”

Cum ii satisfaci pofta de dulce: “Exista tot felul de variante sanatoase pornind de la fructele uscate raw, fara zahar si E-uri pana la deserturile raw proaspat preparate in casa.“

Cum iti implici copilul in pregatirea mesei: “Ea ma ajuta la asezarea mesei si impreuna preparam supa, salata sau orice alt fel pentru masa respectiva. Sophie adauga pe rand legumele la mancare, sarea si condimentele, ma ajuta la spalarea sau ruperea salatei si la tocarea legumelor moi, folosind un cutit dedicat copiilor pentru a evita accidentele.“

Articol aparut in numarul de iunie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “The Food Diaries: Dana Argesan”!

Foto: Raoul Pop

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here