Food pairing cu cele mai medaliate vinuri Jidvei

0
vinuri jidvei

De peste 20 de ani, facem cunoscut în lume vinul românesc și spunem tuturor povestea vinului din podgoria Târnave. Cele 32 de medalii obținute la unele dintre cele mai prestigioase competiții internaționale care s-au desfășurat de la începutul anului 2020 până acum ne dau încredere și ne fac să privim cu optimism și determinare către viitor.

Cele mai medaliate vinuri au fost Eiswein Jidvei 2018 – cinci medalii, Owner’s Choice Ana Chardonnay 2018 – 4 medalii, spumant Jidvei Roze Brut și Owner’s Choice Maria Pinot Gris 2018, fiecare obținând câte trei medalii.

Ca somelier asociez vinul bun cu bucuria timpului petrecut împreună cu familia. Pentru o cină relaxată, alături de cei dragi, vă recomand să alegeți vinuri tinere, proaspete. Fructele de mare, terinele din carne de pui, curcan sau legume, peștele sau brânzeturile pot fi însoțite de Owner’s Choice Ana Chardonnay 2018. De culoare galben-pai, acesta încântă prin aromele de fructe tropicale, notele îmbietoare de vanilie, prin gustul catifelat și textura onctuoasă. Pentru a vă bucura din plin de complexitatea aromelor, Ana Chardonnay 2018 trebuie servit la o temperatură de aproximativ 10 – 12°C.

Concours International de Lyon – medalie de argint

Citadelles du Vin – medalie de argint

Catavinum World Wine & Spirits Competition – medalie de aur

Vinalies Internationales – Concurs des Oenologues de France – medalie de argint

La preparatele bogate și condimentate, pline de legume și verdețuri, aș asocia fără ezitare un vin alb și mă refer la Maria Pinot Gris 2018 din gama Owner’s Choice. Îmbinarea perfectă dintre aromele de iasomie, mere verzi, pere și citrice dă naștere unui vin remarcabil. Limpede, strălucitor, ușor mineral, acest Pinot Gris se distinge printr-un echilibru final subtil și persistent, de o eleganță simplă.

Vinalies Internationales – Concurs des Oenologues de France – medalie de argint

Vinarium International Wine Contest, București – medalie de argint

Citadelles du Vin, Franța – medalie de aur

Vinul care însoțește perfect preparatele fine – brânzeturi, foie gras – și deserturile este Eiswein Jidvei 2018. Eiswein sau „vinul de gheață” este un vin desert prețios obținut din soiul Traminer Roz, o capodoperă a artei vinificației. Este un vin consistent cu arome fine de dulceață de trandafiri, miere răscoaptă și gem de gutui și note de pepene galben și mango. Toate aceste arome dulci sunt echilibrate de o aciditate naturală destul de ridicată, ceea ce face ca vinul să fie plăcut încă de la prima degustare. De culoare aurie cu tonuri de chihlimbar, Eiswein Jidvei 2018 este un vin deosebit care trebuie servit bine răcit.

Eiswein Jidvei 2018 a fost distins cu medalie de aur și trofeul pentru cel mai bun vin românesc la Frankfurt International Trophy.

The Grand International Wine Award „Mundus Vini”, Germania – medalie de aur

Vinarium International Wine Contest, București – Marea medalie de aur.

Femmes et Vins du Monde – Concours International, Monaco – medalie de aur

Concours mondial des Féminalise, Paris – medalie de aur

La finalul periplului nostru gastronomic, vă amintesc de vinul spumant – sortimentul de vin care poate fi servit atât la deschiderea mesei, ca aperitiv, cât și la finalul acesteia. Jidvei Roze Brut este un vin spumant de culoare roz-somon, cu un perlaj fin și persistent, arome proaspete de fructe roșii și note subtile de flori de măceș și brioșe. Surprinde prin echilbrul între aciditate și mineralitatea fină caracteristică podgoriei Târnave. Pentru a ne bucura pe deplin gustul unic și textura vibrantă, în momentul degustării ar trebui să aibă o temperatură de cel mult 6-7°C.

Berliner Wien Trophy, Germania – medalie de aur

Femmes et Vins du Monde – Concours International, Monaco – medalie de aur

Concours mondial des Féminalise, Franța – medalie de aur 

Dacă doriți să vă bucurați vinurile Jidvei, puteți alege dintr-o colecție diversă pe care o găsiți aici, https://shop.jidvei.ro/.

 

Notele de degustare și asocierile culinare sunt scrise de Costi Drăgan de la Jidvei, somelier.

Foto: Cristian Barcan

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here