Frumoasele straie taranesti ale doamnelor de la oras, in display la MTR

0

Muzeul Taranului Roman verniseaza o noua expozitie de fotografie, o invitatie in lumea plina de sarm a doamnelor de altadata surprinse in costume traditionale romanesti.

Frumoasele straie taranesti ale doamnelor de la oras reprezinta o serie de fotografii din colectia personala a artistului romano-german Peter Jacobi, un display cu o puternica incarcatura eleganta si traditionala. Regina Elisabeta a Romaniei a fost un adevarat trendsetter in acest sens, fiind prima care a lansat moda portului popular la Curte. Exemplul sau a fost urmat de Regina Maria, de principesele Elisabeta, Maria si Ileana si de doamnele din inalta societate interbelica. Fara aceasta moda, poate ca Henri Matisse nu ar mai fi pictat La blouse Roumaine, in 1940.

Fotografiile din colectia privata a lui Jacobi au fost achizitionate in timp, din anticariate, alcatuind o adevarata familie matriarhala dintr-o perioada-cheie a istoriei Romaniei.

Expozitia de la MTR se desfasoara in cocheta Sala Oaspeti, din 22 martie si pana in 29 aprilie (marti-duminica, intre orele 10:00 – 18:00).

 

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here