Frumusețe la 30 de ani

1

Frumusețe la 30 de ani

Dietă
Metabolismul încetinește odată cu trecerea anilor și ar trebui să începi să ții sub control greutatea corporală, recomandă specialistul în nutriție Gianluca Mech. Este ideal să alegi cât mai des alimente cu un indice glicemic scăzut. Este perioada maternității pentru multe femei, așa că nivelul de fier și acid folic din organism trebuie să fie la niveluri optime. Consumă fasole și spanac bogate în fier și linte, avocado, mazăre și legume de culoare verde închis pentru acid folic.

Machiaj
O opțiune simplă, eficientă și proaspătă pentru lookul tău: folosirea eyelinerelor grafice, în diverse culori (nu trebuie să fie doar clasicul negru), este de părere makeup artistul Adina Vlad. O altă abordare cool pe care o poți încerca este machiajul inspirat din anii ’90, cu rujuri în tonuri de maro și ochi puși în valoare prin stilul smokey eyes mat gri, cu gene acoperite de mascara.

Coafură
Dacă nu ai încercat încă schimbări majore de culoare sau tunsoare, dar ești tentată să o faci, e decada potrivită pentru ele, este de părere specialistul de la salonul El Studio. Firele albe își vor face simțită prezența, iar vopsitul poate deveni necesar în mod regulat, dacă nu alegi totuși să le lași la vedere. Ia în calcul tunsoarea bob, clasic sau lob (bob lung), cu care nu vei da greș nici la job, nici în timpul liber, cu varianta wavy. În ceea ce privește tratamentele pentru păr, sunt recomandate cele de fortificare, pentru a preveni căderea părului.

Sport
Pentru tonus, energie și postură, e important să efectuezi antrenamente de forță, unde să îți lucrezi grupele principale de mușchi, măcar de două ori pe săptămână, recomandă Flavius Ursachi, head coach la Bodyshape Transformation Center. Masa musculară te ajută să fii mai puternică, îți crește rata metabolică, păstrându-ți corpul suplu și atletic, și te ajută ca pe termen lung să îți protejezi articulațiile și oasele, prevenind osteoporoza sau artrita, explică el.

Îngrijirea pielii
Începe să introduci în rutină produse cu acizi exfolianți adecvați tipului de ten, care contribuie la regenerarea pielii. Amână apariția ridurilor cu botox sau baby botox la nivelul ridurilor din jurul ochilor, recomandă medicul estetician Iancu Morad. Tratamentele de hidratare intensivă la salon sunt bine-venite, precum Intraceuticals, care, cu ajutorul unui aparat cu oxigen hiperbaric, introduce în straturile profunde ale pielii acid hialuronic, vitamine (A, C, E) și antioxidanți, precum și cele pe bază de radiofrecvență multipolară sau laser, care stimulează producția de elastină și colagen, precizează specialistul Andreea Suciu, de la clinica Noblezza.

Colaj Tudor Smalenic

Andreea Vasile, actriță

Nu cred aproape deloc în himera asta care se tot perpetuează, de a ne păstra tinerețea cu orice preț. Ar fi teribil de plictisitor să ne trezim peste noapte și toate femeile să arate și să se comporte ca la 20 de ani. Da, îmi doresc să arăt bine. Fac sport, am grijă ce mănânc și am un ritual de îngrijire la care nu renunț, indiferent de cât de obosită aș fi. Plus un băiat de doi ani care mă ține în priză toată ziua. Mama m-a învățat cât de important e să te demachiezi în fiecare seară, indiferent dacă ai sau nu machiaj. Folosesc demachiant și întotdeauna un exfoliant blând. Aplic apoi un serum și o cremă hidratantă, folosite și dimineața. O dată pe săptămână folosesc un exfoliant mai puternic (BHA) și apoi din nou cremă hidratantă. De curând, am descoperit și retinolul și aștept să văd rezultatele lui.

Cred că îți prelungești tinerețea când îți menții vii curiozitatea, nevoia de a ști și de a cunoaște, de a învăța prin cărți bune, muzică nouă de care nu auzisei și care îți face ziua mai frumoasă, călătorii în locuri neumblate, care îți schimbă ușor perspectiva. Când înțelegi că Universul nu s-a născut și nici nu va dispărea odată cu tine. A, și mai e ceva. Să nu te iei prea tare în serios. Cred că toate astea, la un loc, sunt calea cea mai sigură de a-ți păstra tinerețea.

Articol realizat de Ioana Vasile

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here