Frumusețe la 50 de ani

0

Frumusețe la 50 de ani

Dietă
Este o decadă cu numeroase schimbări hormonale. Orientea-ză-te pentru un consum de proteine vegetale în locul celor animale, recomandă specialistul în nutriție Gianluca Mech. Leguminoasele, cerealele, semințele, fructele confiate, legumele și fructele proaspete ajută corpul să facă față schimbărilor hormonale cu care te confrunți. Dacă vrei să consumi proteină animală, alege pește și carne albă, adaugă el.

Machiaj
Accente de culoare? De ce nu? Un ruj într-o nuanță mai intensă, în nuanța cireșelor, și un fard de obraz, în același ton, vor oferi vitalitate aspectului feței. Sprâncenele joacă un rol important și trebuie aranjate și machiate astfel încât să pară cât mai naturale, ca și cum n-ar fi fost pensate, ceea ce dă iluzia unui ten mai tânăr. Folosește un produs de genul mascara pentru sprâncene cu efect de vopsea, care colorează discret și rămâne timp mai îndelungat, chiar și după demachiere. Pentru conturarea ochilor, folosește un creion khol brun aplicat printre rădăcinile genelor superioare, recomandă Adina Vlad.

Sport
Nu e un secret, după 50 de ani încep să apară dureri la nivelul articulațiilor, la nivelul coloanei vertebrale sau chiar dureri musculare. Este important să nu renunți la mișcare, dacă deja practici, sau să începi să integrezi activități fizice în mod regulat. Adaptează-ți antrenamentele la nevoile și afecțiunile tale. Poți să reduci din intensitate, dar mai des.

Este important să ai o zonă abdominală puternică, ceea ce îți va proteja spatele, care tinde să se curbeze. De asemenea, picioarele pierd cel mai mult din masa musculară, așa că asigură-te că efectuezi și exerciții specifice pentru musculatura lor. Pentru activitățile cardio cu impact redus pentru articulații alege mersul pe jos, cu bicicleta sau înotul. 

Păr
50’s is the new 30’s, așa că poți să arăți proaspătă și modernă, chiar dacă nu ești J Lo sau Jennifer Aniston. Antiage este deviza vârstei, cu o pale-tă de tratamente menite să îți păstreze părul bogat. Nu este greșit să te întorci la lookurile de la 20 de ani, pentru că este din nou vremea experimentelor, cu tunsori de toate lungimile, atât timp cât părul este îngrijit pe măsură. În privința culorilor de păr, apelează la tonuri deschise, pentru camuflarea firelor albe.

Îngrijirea pielii
Dacă nu l-ai folosit până acum, împrietenește-te cu retinolul, cel mai eficient ingredient antiage (alături de protecția solară). Îngrijirea acasă este importantă, dar nu poți obține rezultate transformatoare fără vizite la medicul estetician. „Bioliftingul este considerat a fi cel mai bun și mai eficient tratament anti-aging fără bisturiu”, declară medicul Morad Iancu.

Procedura presupune prelucrarea unei mici cantități din sângele propriu și îmbogățirea lui cu substanțe hrănitoare, apoi reinjectarea lui în zonele pe care vrei să le tratezi.

Colaj Tudor Smalenic

Dana Sota, blogger de beauty și autor

În primul rând, în ultimii 10 ani, m-am concentrat pe partea de prevenție, pentru că știam că urmează menopauza, o perioadă delicată, cu multe provocări. Am început să fac Pilates de trei ori pe săptămână, care îmi ajută mușchii să se păstreze tonici și alungiți, să am o ținută zveltă, să fiu și mai atentă la ceea ce mănânc, pentru că este foarte important să intri în această perioadă a vieții foarte sănătos, ca să treci mai ușor peste schimbările hormonale.

Sunt 80% vegetariană, în rest consum pește și fructe de mare, foarte rar carne de alt fel. Contează și regimul de îngrijire. În afară de produsele de skincare specifice nu neapărat vârstei, cât nevoilor pielii mele, am început să mă axez pe alt gen de tratamente, realizate în salon – ozonoterapie, terapie intravenoasă, proceduri de prevenție anti-aging. A contat enorm, în ultimii zece ani, faptul că am fost foarte bine cu mine și foarte bine în cuplu.

Echilibrul alături de persoana de lângă mine este foarte important pentru liniștea mea. Mă relaxează mental sportul pe care îl fac și respirația controlată, masajele corporale și mă simt bine la soare, așa că încerc să plec în vacanțe însorite atunci când pot.

Articol realizat de Ioana Vasile

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here