Trucuri pentru înfrumusețare la menopauză

Am consultat mai mulți specialiști, pentru a afla cum poate fi întâmpinată cu liniște și încredere.

0
Arbesser frumusete menopauza
Arthur Arbesser

Până nu demult, un subiect tabu, menopauza a început să capete mai mult spațiu și interes pentru discuții și acceptare. Am consultat mai mulți specialiști, pentru a afla trucuri pentru înfrumusețare la menopauză și cum poate fi întâmpinată cu liniște și încredere.

Trucuri pentru păr

Schimbările care au loc în ceea ce privește nivelurile de estrogen și androgen pot cauza subțierea și căderea părului, spune Ramona Pavel, hairstilist la salonul El Studio Style. O soluție este utilizarea tratamentelor profesionale la nivelul scalpului în salon, cu continuarea tratamentului cu produse pentru acasă.

„Eu recomand tratamentul cu Aminexil, care contribuie la prevenirea îmbătrânirii folicului de păr și îi prelungește ciclu de viață“, precizează specialistul. Întregul protocol, care implică șampon, mască și un tratament concentrat, în monodoze cu utilizare zilnică, este un boost de substanțe nutritive: vitamina E, extract de moringa și ramnoza. Durata tratamentului este de minimum șase săptămâni, cu o pauză necesară de o lună, apoi reluarea curei.

Între multele trucuri pentru înfrumusețare la menopauză, dieta joacă un rol important. Ea trebuie să conțină cu preponderență alimente bogate în calciu și proteine de bună calitate, cât mai curate și nu numai de origine animală.

Citește și: Plante pentru menopauză ușoară

Ingrijirea părului la menopauză

Tratament Olaplex N°3 Hair Perfector, Olaplex, 145 Lei
Supliment pentru păr și unghii Phytophanère, Phyto, preț la cerere
Șampon Densifique Bain Densité, Kérastase, 95 Lei
Tratament Serie Expert Aminexil Advanced, L’Oréal Professionnel, 279 Lei

Zâmbet ideal

Îngrijirea corectă a dinților trebuie respectată de-a lungul întregii vieți, dar dacă obiceiurile tale au fost greșite până la vârsta menopauzei, poți căpăta probleme serioase acum, avertizează Adrian Mina, medic stomatolog la DaVinci Dental Clinic.

Ferește-te de gingivită, recomandă specialistul. Ea reprezintă cea mai comună formă de îmbolnăvire a gingiilor, fiind o afecțiune de natură inflamatorie. Principala cauză este reprezentată de placa bacteriană restantă pe suprafețele dentare. Lipsa unui periaj regulat (atât ca tehnică, cât și ca durată de timp), atrage apariția unui biofilm pe suprafața dinților, care își mărește grosimea pe măsură ce lipsa igienei dentare se prelungește. Acest biofilm, imposibil de evaluat cu ochiul liber inițial, ajunge mai apoi să formeze placa bacteriană, care prezintă caracter macroscopic și se poate observa cu ochiul liber. Acțiunea ei asupra țesutului gingival determină inflamația gingivală, mărirea în volum a gingiei, sângerarea la contactul cu alimentele sau periaj, precum și durerea la atingere. Prezența plăcii bacteriene constantă la nivel gingival acționează ca un factor iritativ, care nu lasă gingia să revină la starea de sănătate inițială și care agravează starea țesutului gingival, odată cu trecerea timpului.

Diferite alte tipuri de gingivite pot fi produse și de afecțiuni ca diabetul zaharat sau carența de vitamina C, de menopauză, și altele. Cel mai mare risc la care îți supui dantura dacă ai gingivita cronică este transformarea ei în boală parodontală, care nu are nicio modalitate de vindecare până în prezent și care se caracterizează prin pierderea progresivă a dinților, cu imposibilitatea recuperării stării de sănătate inițiale.

Există tratamente pentru boala parodontală, dar vindecarea completă nu este posibilă, la fel cum nici la starea inițială a dinților nu vei mai putea ajunge. Poți preveni apariția gingivitei și, mai târziu, a consecințelor sale ireversibile, prin realizarea unei igiene dentare, care să îndepărtaze placa bacteriană cu succes și care să permită reducerea inflamației gingivale. Controalele periodice sunt esențiale în diagnosticarea gingivitei și realizarea schemei de tratament pentru vindecarea acesteia, care variază de la un pacient la altul.

Citește aici despre cum să îți îngrijești părul toamna.

Colaj Tudor Șmalenic
Poze Imaxtree, PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here