Frumusețea orașului San Francisco

0
San Francisco

Nu știu câți dintre voi ați vizitat San Francisco. Aceasta este o destinație în care puteți călători atât pentru plăcere, distracție, cât și pentru afaceri.

În următoarele rânduri ale acestui articol, voi vorbi despre locurile pe care le puteți vizita în San Francisco. De asemenea, veți afla puțin despre istoria acestui loc. Ați putea fi tentați să vă petreceți aici următoarea vacanță, pentru a descoperi cu ochii voștri frumusețile pe care le deține orașul.

Despre San Francisco

Pentru cine nu știa deja, San Francisco este în topul patru dintre cele mai mari orașe din California. Densitatea populației este de asemenea mare, acesta se află în primele două orașe ale Statelor Unite ale Americii. Este cunoscut ca unul dintre cele mai moderne orașe din întreaga lume și orașul unde își au locul originile cazinoului, primele sloturi fiind create de un grup de mecanici, spre sfârșitul secolului al XIX-lea. A fost și este considerat încă unul din cele mai mari orașe de pe Coasta de Vest.

Dacă vorbim despre turism, orașul este de asemenea favorit și aceasta datorită tuturor punctelor de atracție pe care le oferă. În afară de clădirile istorice este de asemenea apreciat de iubitorii de modă și de brandurile celebre, cum ar fi producătorul blugilor cu cea mai înaltă talie, Levi Strauss, cel care a făcut industria modei din San Francisco cunoscută în întreaga lume.

Ar trebui să mulțumim, de asemenea, orașului San Francisco pentru Twitter, Pinterest și Uber, care sunt companii născute în această parte a lumii. Este o destinație dorită de mulți adolescenți care intenționează să urmeze cursurile unor importante universități, cum ar fi Universitatea din California sau Universitatea de Stat din San Francisco.

Puncte de atracție în San Francisco

Un simbol reprezentant acestui oraș este Poarta de Aur. Cu excepția faptului ca a fost construit drept pod este un punct de atracție pentru mulți turiști. Milioane de vizitatori se adună aici în fiecare an pentru a admira priveliștea uimitoare de aici. Nu este construit doar pentru vehicule. Se poate traversa la pas, sau cu bicicleta. Partea bună este că, dacă mergeți pe jos, nu va trebui să plătiți nimic, dar toți șoferii sunt nevoiți să plătească o taxă.

Golful San Francisco este panorama care îți va tăia respirația. În această parte a orașului se află, de asemenea, insulele Alcatraz și Angel Island.

Insula Alcatraz este una dintre cele mai vizitate locuri din San Francisco. Chiar dacă acum nu mai este un penitenciar și a fost transformat într-un muzeu, acesta poate provoca fiori odată ce intrați. Veți descoperi povestea închisorii în care a fost deținut faimosul mafiot Al Capone. Este destul de dificil să faci un tur pe aceasta insulă dacă nu faci rezervare cu câteva săptămâni înainte.

Dacă vă place să faceți drumeții prin pădure, puteți trece prin Muir Woods. Aceasta este o pădure veche, unde puteți admira copacii falnici si bătrîni care sunt considerați cei mai înalți din întreaga lume. Pădurea te va uimi și te va umple de energie pozitivă.

Parcul de Aur este o zonă largă și colorată, cu peisaje uimitoare. Este un loc unde vă puteți relaxa și distra. Vă puteți așeza pe iarbă, să vă jucați cu copiii, să faceți jogging sau să admirați frumusețea naturii. Aceasta este una dintre cele mai vechi, dacă nu chiar cea mai veche grădină publică victoriană din Statele Unite ale Americii.

Telecabina, care este încă în uz, uimeste vizitatorii. Localnicii sunt foarte mândri de acest mijloc de transport și îl folosesc în fiecare zi pentru a tranzita, chiar dacă nu este singurul mijloc de transport public disponibil. Istoria locului spune că prima telecabină a fost folosită în  anul 1873, iar San Francisco avea peste 20 de linii de telecabină. Astăzi sunt folosite doar trei dintre ele și reprezintă o adevărată atracție pentru turiști.

Muzeul de Artă Modernă din San Francisco deține o gamă largă de piese de artă modernă și contemporană. Dacă doriți să vedeți lucrările Fridei Kahlo, acesta este locul unde ar trebui să mergeți. Singura zi a săptămânii în care nu puteți vizita acest muzeu este miercuri.

Unii ar putea considera dificil să vadă toate aceste lucruri fără un ghid. Dacă doriți să scăpați de probleme, puteți rezerva un tur care va include puncte de atracție diferite. Pentru a vizita podgoriile, puteți merge in tururile Muir Woods și turul Wine Country unde veți avea ocazia și să gustați din mâncărurile locale.

San Francisco are multe de oferit vizitatorilor. Dacă decideți să mergeți acolo, ar trebui să vă rezervați câteva zile pentru a vizita toate punctele de atracție menționate și toate celelalte pe care nu le-am inclus în acest articol. Clima este prietenoasă chiar și în zilele fierbinți de vară, astfel încât vă veți simți perfect în această parte a lumii.

Nu contează dacă această călătorie va fi pentru plăcere sau pentru afaceri, nu trebuie să vă scape frumusețile pe care acest oraș vechi vi le poate oferi. Istoria sa este la fel de uimitoare ca și prezentul și ceea ce este de admirat este că localnicii fac tot ce le stă în putință pentru a păstra în viață părți din istoria San Francisco, astfel încât orașul nu va fi uitat niciodată.

 

 

Sursă: agenția PROMOdesk
Sursă foto: pixabay

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here