Revoluție în beauty: gadgeturi de îngrijire și înfrumusețare

Poți obține acasă efectele tratamentelor realizate la salon cu aceste dispozitive inteligente

0
gadgeturi pentru îngrijire

Instrumentele de înfrumusețare bazate pe tehnologie avansată se găseau până nu demult într-un singur loc: în cabinetul dermatologului. Dar, în ultimii ani, dispozitivele pentru față și corp, cu tehnologii pe bază de lumină sau microcurent au devenit mai accesibile și ți le poți procura pentru a le folosi acasă, fără riscuri.

Ele îți pot oferi multiple posibilități, de la curățarea tenului în profunzime, la tratarea unor probleme precum acneea sau petele pigmentare sau conturarea feței prin ridicarea trăsăturilor, conferind mai multă fermitate și prospețime pielii, fără să mai fi nevoită să vizitezi prea des cabinetul esteticianului.

Perioada pandemiei cu COVID-19, cu carantina impusă și restricțiile legate de contactul uman, a amplificat această revoluție în beauty: gadgeturi de îngrijire și înfrumusețare capătă tot mai mulți fani. Acestea sunt setate să ne revoluționeze rutina obișnuită de îngrjire. Iată care sunt cele în care merită să investești.

Dincolo de curățare

Știi deja că un prim pas de îngrijire este curățarea temeinică a pielii. Dar demachierea și spălarea feței cu produsele cosmetice pe care le preferi nu e întotdeauna suficientă pentru cele mai bune rezultate pe care ți le dorești. Înainte de a-ți curăța pielea, este ideal să îți pregătește fața sub o baie de aburi, meniți să deschidă porii.

Panasonic Facial Steamer EH-XS01, un dispozitiv modern pe bază de tehnologie nano-ionică, distribuie particule de abur de 18.000 de ori mai fine decât aburii obișnuiți. Un astfel de instrument ajută nu doar la o curățare mai profundă, ci și la un plus de hidratare și la un aspect strălucitor al pielii. Pentru a scăpa de celulele moarte de pe fața ta și a grăbi regenerarea pielii, încearcă dispozitivul dermasonic Artistry, prevăzut cu două capete detașabile – lama ultrasonică și capătul Derma Ion Galvanic. Lama produce vibrații ultrasonice,care creează efectul unor jeturi de bule, ce pătrund adânc în porii pielii pentru a curăța punctele negre, reziduurile de machiaj și impuritățile. Capătul Derma Ion Galvanic stimulează și masează pielea, asigurând o pătrundere optimă a produselor de îngrijire pe care le folosești ulterior.

Dacă vrei să beneficiezi de efectele procedurii de microdermabraziune acasă, poți să o faci cu ajutorul aparatului PMD Pro Personal Microdermabrasion Device, prevăzut cu discuri de cristal de oxid de aluminiu care se rotesc și aspiră celulele moarte, desprinse de pe piele. Efectul de vacuum accelerează circulația sângelui și grăbește procesul natural de vindecare a pielii, care stimulează colagenul și elastina, lăsându-ți pielea proaspătă și luminoasă. Dispozitivul este însoțit de mai multe capete, unele dintre ele fiind potrivite și pentru pielea sensibilă, iar folosirea aparatului este recomandată săptămânal.

gadgeturi pentru înfrumusețare
Dispozitiv dermasonic Artistry, 1.406 Lei
Facial Steamer EH-XS01, Panasonic, 695 Lei (cultbeauty.co.uk)
Dispozitiv de microdermabraziune Personal Microderm Pro, PMD Beauty, 945 Lei (Notino)

Trăsături ridicate

Mai multe instrumente ce garantează fermitate și ridicarea trăsăturilor îți pot reda și prelungi aspectul tânăr. Unul dintre ele, utilizat de numeroase vedete, precum Miranda Kerr sau actrița Madeline Petsch din serialul Riverdale, este Trinity Facial Toning Device, un dispozitiv de tonifiere de la NuFace care te ajută să obții efectele unui tratament de lifting la salon, prin tehnologia cu microcurenți blânzi, care tonifiază și întăresc mușchii feței (precum un antrenament de fitness pentru față).

Un alt instrument cu microcurenți este ZIIP Beauty Nano Current, ușor de utilizat, care țintește îmbătrânirea prematură, acneea sau aspectul tern. De departe, cea mai spectaculoasă este masca DRx SpectraLite FaceWare Pro creată de doctorul Dennis Gross, care oferă rezultate vizibile prin tehnologia pe bază de lumină LED roșie, pentru stimularea producției de colagen, și albastră, pentru netezirea liniilor fine și a reducerea acneei. Tot ce trebuie să faci este să porți masca în fiecare zi, timp de trei minute după curățarea pielii. Un dispozitiv ce combină terapia cu lumină LED, termo-terapie, crio-terapie și pulsații T-sonic, cum este Foreo UFO 2, îți va lăsa fața netedă și luminoasă și este personalizat în funcție de masca pe care alegi să o utilizezi împreună cu el.

gadgeturi pentru îngrijire
Dispozitiv Mini Facial Toning Device, NuFace, 944 Lei (lookfantastic.ro)
Set dispozitiv Ziip și gel Golden Conductive Gel Duo, ZIIP, 2.833 Lei, (netaporter.com)
Mască DRx SpectraLite FaceWare Pro, Dr. Dennis Gross, 2.297 Lei (cultbeauty.co.uk)
Dispozitiv UFO 2, Foreo, 1.339 Lei 

Relaxare și drenare

Cea mai populară categorie de gadgeturi de îngrijire și înfrumusețare este cea care include instrumente precum rollerele (de jad, cuarț sau alte pietre) sau gua sha, care au câștigat teren în ultimii ani pentru efectul drenant și relaxant pe care îl produc.

Originare din medicina alternativă chinezească, acestea nu oferă același tip de beneficii precum instrumentele cu o tehnologie avansată, dar calmează și reduc aspectul umflat al pielii, fiind utile mai ales dimineața, când pielea este ușor inflamată, sau după o noapte în care ai consumat alcool sau alimente sărate, care au generat acumularea de lichid la nivelul feței. Instrumentele gua sha au și un efect temporar de conturare a trăsăturilor feței. Temperatura rece a pietrelor și presiunea aplicată contribuie la decongestionarea feței și îți vor conferi instant o stare de bine.

gadgeturi pentru îngrijirea pielii
Instrument de remodelare Gua Sha Rose Quarz, Skin Gym, 157 Lei (Sephora)
Obsidian Face Roller, Susanne Kaufmann, 1.500 Lei (Madison)

Colaje: Tudor Șmalenic
Sursă foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here