Gazdă fashionable: Connie Preda

0

Dacă ai o prezenţă elegantă, talent de decorator şi eşti un bun organizator, poţi să lansezi o invitaţie şi cred că poţi să impresionezi. Însă entuziasmul este cel care face diferenţa. O gazdă entuziastă, care are şi simţul umorului, chiar îşi cucereşte invitaţii.

Am organizat spectacole de teatru şi de operă, expoziţii în spaţii neconvenţionale, precum şi cocktailuri şi alte evenimente hibrid din zona artelor contemporane, sub umbrela proiectului meu, Rosumovi. De obicei, construiesc conceptul evenimentelor în jurul artiştilor cu care colaborăm sau mă inspiră arhitectura locaţiei, dar uneori mă inspiră şi o melodie sau titlul vreunui film. O dată, când am organizat o cină Rosumovi pentru o sută de persoane, la Palatul Spayer din Bucureşti, m-a influenţat chiar şi vremea. Ningea şi era ger la sfârşitul lui martie. Aşa că am găsit nişte portrete mari, imperiale, pentru interior, apoi am adus mese şi scaune de bistro, plus blinis cu icre de somon, şampanie şi votcă. Am fost transportaţi într-o seară rusească, de poveste.

Sunt fascinată de reţetele şi de talentul prietenilor mei, bucătarii Daniel Wendorf (Artisan Cooking Classes) şi Paul Oppenkamp (The Artist). Colaborez cu Maison Dadoo pentru aranjamentele florale şi pentru piese de decor, iar pentru catering, cu Privileg Catering.

În pahar, voi avea Espresso Martini.

La următoarea petrecere voi purta Schiaparelli Pink Opera Coat, o ţinută flamboaiantă, roz, din colecţia primăvară-vară 2019 – voi fi gazda unei cine într-un decor suprarealist.

Ritualul de beauty include anticearcăn, dermatograf negru cu glitter de la Sisley şi o coafură cu volum exagerat.

Nu-mi lipsesc din playlist câteva arii celebre de operă, apoi remixuri după Minei, Ornella Vanoni şi Michelle Gurevich.

Invitaţii ideali sunt cei cărora nu le e frică să cunoască alţi oameni, să discute, să danseze. Mi-ar fi plăcut să fi frecventat cercurile de cunoştinte ale Mariei Callas. Să-i am invitați sau să-i cunosc pe Churchill şi pe Franca Sozzani. Într-un context ideal de romantic, mă imaginez alături de soţul meu în calitate de gazde ale cuplului Neil şi Janet Armstrong.

Mi-ar plăcea să primesc cadou, ca gazdă, cale albe sau maron cu panglică bleu, în cutii lungi, dreptunghiulare, din carton; un album de fotografie; o sticlă de vin roşu sau un Viognier; un robot sau o hologramă în miniatură.

Nu m-aş plictisi niciodată stând de vorbă cu sora mea, cu prietenii mei, cu soţul meu, cu Grigore Ghyka.

Articol apărut în numărul de decembrie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Varietati de gradina – Connie Preda”!

Foto: arhiva personală

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here