Gazdă fashionable: Madeleine Florescu

0
Madeleine Florescu

Cel mai potrivit pentru o gazdă ideală e acel gen de personalitate care umple camera când apare, cuplată cu people skills şi intuiţie.

Am observat că sunt la modă mesele lungi – pe străzi, în câmp, prin păduri. Mie îmi plac petrecerile şi cinele acasă, dar, pentru că locuim într-un townhouse pe stil New York/ Amsterdam, nu prea avem loc să facem sit-down dinners ca la carte, ci mai degrabă improvizăm. Dacă suntem în număr de zece, atunci ne aşezăm la masă, dar când depăşim acest număr, avem diferite zone amenajate cu mâncarea şi mergem mai mult pe stil bufet.

Fără un private chef nu m-aş aventura la o cină şi nici nu ar merita efortul – îl recomand pe chef Dan Creţu. Am şi câţiva consultanţi pe vinuri, cum ar fi avocatul Marius Ionescu, specialiştii de la Le Manoir pentru vinuri franţuzeşti şi Cătălin Niţă de la Italbrands pentru cele italieneşti. La flori, evenimentele de la Madison şi petrecerile de acasă le încredinţez Mihaelei Ioniţă, care a fondat M Flower Lab.

Împart pregătirile cu soţul meu: eu sunt cu mâncarea şi decorul, el cu vinurile. Muzica este şi ea foarte importantă şi, în funcţie de mărimea petrecerii, optăm pentru DJ sau recurgem la sursele noastre de muzică, cum ar fi nişte canale underground din Ibiza.

Pentru party mood, mă setează cel mai mult mirosul: Fleur Narcotique de la Ex Nihilo, Valiant de la Boadicea the Victorious sau Roja Madison Pour Homme.

Prefer tocurile pentru ocazii speciale, deşi am exagerat cu moda sneakers în ultimul timp. Pantalonii Rick Owens de catifea, un sacou Lilian Driessen şi accesorii care mă definesc, semnate de Spinelli Kilcollin, sau cercei fun de la Delfina Delettrez. Port perle, dar le prefer pe cele baroce, de la Sophie Bille Brahe sau Bibi van der Velden. E o mare nebunie acum cu turmalinele de la Celine d’Aoust, care acoperă toată paleta de culori, de la verde închis până la roșu-pepene şi roz.

Machiajul înseamnă un smokey eye mai interesant cu farduri Delilah şi cu Ombre Blackstar de la By Terry, highlighter Aura de la Delilah pe pomeţi şi sub sprâncene, eyeliner Bronze Generation de la By Terry.

Vinul bun e un ingredient esenţial. În ultimul timp, prefer chardonnay-ul de Sicilia (Donnafugata) sau Franciacorta Ca’ del Bosco.

Un invitat nelipsit este prietenul meu Grigore Ghyka, descendent al ultimului domnitor al Moldovei. Pe lângă prezenţa lui elegantă, caldă, dar şi plină de umor, el este un izvor de poveşti din România veche şi din New Yorkul unde am locuit amândoi cam în aceeaşi perioadă.

E greu să aleagă cineva cadouri pentru mine, dar, dacă eu ar trebui să dăruiesc, atunci ar fi lumânări de la Cire Trudon, parfum de interior de la Culti Milano sau terracotta de la Santa Maria Novella.

Articol apărut în numărul de decembrie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Varietati de gradina – Connie Preda”!

Foto: Andreea Macri/ Arhiva Harper’s BAZAAR România 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here