George a vizitat Art Safari 2020. Top 5 lucruri de neratat în cel mai mare muzeu temporar din țară

0
Art Safari

Art Safari București găzduiește în inima Capitalei 800 de lucrări de artă în valoare totală de peste 12 milioane de euro. George, primul banking inteligent din România, susține cel mai mare eveniment dedicat artei din țară și îți recomandă 5 lucruri de neratat în Victoria Tower clădirea care găzduiește a 7-a ediție a evenimentului (Calea Victoriei, nr. 15). Expozițiile pot fi văzute până duminică, 20 septembrie, inclusiv, de la ora 12:00 până la ora 21:00.

Saddo
  1. Pavilionul Central „Școala de la București. Tradiție, amor, trădare”, curatoriat de Silvia Rogozea, director de programe la Muzeul Național de Artă Contemporană, radiografiază arta liberă, creată de artiști din diverse generații, post- Operele lor au ajuns să se integreze circuitului expozițional internațional, inclusiv al marilor bienale/ trienale. Printre celebrii artiști prezenți în expoziție se numără Vlad Nancă, Geta Brătescu, Alexandru Rădvan, Dumitru Gorzo și Saddo. Vizitatorii pot admira și lucrări create special pentru această expoziție, printre care și un desen realizat direct pe un perete al Pavilionului de către artista Ana Bănică.

  1. Expoziția „The Art of Behaving Badly”, semnată de Guerrilla Girls, aduce pentru prima dată în România arta rebelă a grupului anonim feminist care s-a viralizat la nivel mondial. În cariera lor de patru decenii și expoziții la MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou, Bienala de la Veneția, Van Gogh Museum, Art Basel, artistele au făcut numeroase intervenții și apeluri prin arta lor – postere, billboard-uri, stickere, flashmob-uri – militând pentru egalitatea de rasă și sex. Una dintre lucrările lor epice, „Do Women Have to be Naked to Get into the Met. Museum?”, este expusă pentru prima dată și în București, la Art Safari 2020.
Gili Avissar, Art Safari
fotografie realizată de Lena Gomon
  1. Israelul este reprezentat printr-o instalație textilă de mari dimensiuni semnată de artistul Gilli Avissar, amplasată chiar în atrium, care a devenit rapid un punct de atracție pentru vizitatori.
Art Safari
Sabin Bălașa
  1. Pavilionul „Sabin Bălașa. Albastru”, curatoriat de Ioana Spiridon, aduce în atenția publicului opera unuia dintre cei mai cunoscuți artiști români contemporani. Pictorul Sabin Bălașa a fost un artist cu o operă extrem de densă, cu o coloristică originală și un reprezentant al “romantismului cosmic”. Un artist nu de puține ori criticat, contestat, dar care a reușit să transpună plastic, la un nivel înalt, folclorul românesc, legende și mituri ce stau la baza creației literare și vizuale culte. Prin Pavilionul dedicat artistului pentru prima dată în istoria evenimentului, organizatorii își propun să ofere publicului o altă imagine a acestuia, nu doar cea de pictor, ci și cea de artist polivalent, regizor de filme de animație, scriitor.

Expoziția cuprinde o serie de lucrări monumentale, de mari dimensiuni, aparținând unor muzee și instituții publice, evaluate la valori de aproximativ 100.000 de euro fiecare. Și Camera Deputaților din România a împrumutat, în premieră națională, 8 lucrări de artă semnate de Bălașa pentru expoziția din Art Safari, pe care publicul are șansa să le admire pentru prima dată.

Art Safari

  1. The Monochrome Room

Culorile sunt prezente în fiecare moment al vieții noastre. Vedem în culori, simțim în culori, trăim în culori. Imaginează-ți o lume fără culoare. Cum ar arăta? Află pășind în The monochrome room by George. Cu ajutorul unor lumini speciale care anulează culorile, vei putea experimenta senzația suprarealistă a unei lumi monocrome. Vei vedea operele de artă, hainele, pielea ta, oamenii din cameră într-un fel în care nu ai mai făcut-o până acum. Culorile vor prinde viață și vei putea vedea toată bogăția cromatică din fiecare lucrare, spunând „Hey, Google, turn on the lights!”.

 Împărtășește experiența monocromiei cu prietenii tăi, punând poze pe Instagram sau in Instastories, cu tag la @georgepeinsta ca să vezi dacă ei pot ghici culorile lucrărilor din cameră, ce fac parte din seria de ediții ONE NIGHT GALLERY, în care este reinterpretat g-ul din George. Proiectul este curatoriat de One Night Gallery.

Biletele la Art Safari – ediția 2020 pot fi achiziționate pe artsafari.ro.

 

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here