Get to Know: Aitch

0
Heliana Adalagiza Rotariu portret

Sub numele Aitch, o tanara ilustratoare creeaza ilustratii inspirate de calatorii, arta naiva si legende. Colaborari cu designerul Sandra Mansour, cu brandurile de beauty L’Occitane si Pai si cu Editura Penguin se numara printre realizarile ei recente.

CARTE DE IDENTITATE: Heliana Adalgiza Rotariu. Momentan locuiesc in Bucuresti.

IN COLECTIA SANDRA MANSOUR DE SEZON: Sandra si echipa ei mi-au descoperit ilustratiile via Pinterest. Atunci cand mi-a scris, avea deja un mood board si o tematica pregatite. Am creat trei designuri pentru colectia ei de toamna-iarna 2016/17, inspirate din arta persana mixata cu elemente punk si girl power.

creatii Heliana Adalagiza Rotariu
O ilustratie rezultata in urma unei calatorii in Portugalia; Look din A Warrior’s Collection, toamna-iarna 2016/17, de Sandra Mansour; coperta romanului publicat de Penguin Random House in iulie 2016.

PE COPERTELE PENGUIN: Prima colaborare cu editura s-a intamplat prin agentia care ma reprezinta, Central Illustration Agency din Londra, si a fost pentru un titlu din colectia Penguin Essentials – Moon Tiger, de Penelope Lively. Au urmat Dancing with the Tiger, de Lili Wright, si A Thief in the Village, de James Berry. Ce e unic la fiecare job e conceptul in sine, pentru ca tehnica si stilul raman cele care ma caracterizeaza si datorita carora primesc propunerile astea minunate.

PROVOCARI: Ilustratiile in care trebuie sa integrez personaje masculine sunt un pic stresante, pentru ca oricat m-as chinui sa-i fac sa arate cat mai manly, la final am impresia ca arata ca niste tipe cu barba.

DESPRE ARTA NAIVA: Mi-e cea mai draga datorita ingenuitatii si prospetimii sale, datorita apetitului pentru forme pline si perspectivelor neinhibate. Nu am un artist preferat si faptul ca pot descoperi arta naiva in cele mai neasteptate locuri, fara ca ea sa depinda de circumstante controlate, mi se pare partea cu adevarat magica.

CALATORII ESENTIALE: Pentru ca ilustratiile mele sunt inspirate in cea mai mare masura de natura, caut sa acumulez cat mai multe elemente vizuale specifice locurilor vizitate, pe care mai apoi sa le pot filtra si exprima in felul meu. O calatorie care mi-a imbogatit catalogul stilistic si datorita careia am dezvoltat o pasiune pentru lucratul in tusuri albastre a fost cea in Portugalia, acum sase ani. Estetica portughezilor se imbina perfect cu natura, iar comuniunea asta de arhitectura, vegetatie, arta populara si relief a deschis pasiunea mea pentru ilustratie si pattern design si m-a inspirat sa creez serii de lucrari care au fost punctul de plecare al tuturor acestor colaborari.

Articolul a aparut in numarul de ianuarie-februarie al revistei Harper’s BAZAAR.

Cititi si: “Vava Stefanescu si 8 lucruri pe care merita sa le stiti despre ea”!

Foto: prin amabilitatea Aitch, Sandramansour.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here