Going Out Diaries (3)

0
48

ANA MORODAN

Foto: Serban Cristea

Food philosophy: Actualmente fara moderatie, cu promisiuni de moderatie intr-un viitor apropiat, dar totusi incert din acest punct de vedere. Omnivor, cu carbohidrati, desigur! Am o slabiciune pentru sarmalele generatiei mele – sushi.

La micul dejun: Dupa razvratiri adolescentine am inteles intr-un final importanta acestei mese. Iau micul dejul la ora 8 si desi ar suna extravagant sa va spun ca este compus din sampanie si caviar, cel mai des mananc salata de legume, cereale cu iaurt sau o felie de paine prajita cu tofu.

La cina: Cina ideala nu se raporteaza neaparat la ce mananc, ci cu cine. Imi plac cinele organizate acasa, la care invit oamenii dragi.

Unde iti place sa iesi in oras? Intr-o ordine oarecare, The Lounge Contemporanea Cucinapentru mancarea curata, rafinata si pentru o atmosfera calda si prietenoasa; Granopentru bunul-simt al chelnerilor si atmosfera relaxata si snack-urile gustoase; Casa Capsapentru ca ma simt ca si cum as fi facut parte din perioada interbelica; Josephun nou restaurant fusion, cu un meniu sofisticat si o terasa serena; Palazzo Lido – casa renovata a doctorului Anghelescu este restaurantul perfect din centrul orasului, linistit, cu un puternic aer Belle Epoque, o istorie fascinanta si un meniu bine ales; Itadaki Sushipentru ca este aproape de casa si are ingrediente proaspete mereu; Thomas Antiques – singurul loc pentru care infrunt zona Centrului Istoric, intrucat ma face sa ma simt mereu ca intre obiectele de recuzita ale unui teatru si au cel mai bun ceai de portocale pe care l-am baut vreodata.

Locuri secrete sau foarte vizibile? Pentru ca activitatea mea profesionala presupune multa expunere, atunci cand ies in oras prefer locurile secrete.

Cea mai recenta descoperire in oras: M-am indragostit iremediabil de noua brutarie frantuzeasca Pain Plaisir, de restaurantul Joseph by Joseph Hadad si de magazinul Ping Pong cu obiecte deco din anii ’60-’70.

Brunch – niciodata sau in fiecare weekend? Brunch-ul a devenit un cliseu trendy pe buna dreptate. In fiecare weekend, desigur. Am cate un grup de amici pentru fiecare duminica a lunii.

Placere vinovata: Junk food 4 eva’.

Cocteilul preferat: Nu am. Dar bautura mea preferata este ginul tonic, si cel mai bine preparat gin tonic l-am savurat la The Lounge Bucharest.

Dieta rapida si cu rezultate mesianice: Fara urma de tagada, dieta care presupune consumul exclusiv de lichide. Draconic inainte de mesianic, dar extrem de detoxifianta si de eficienta.

Sportul preferat: Inotul. Nu sunt un fan al mersului la sala, fac sport acasa. Nu am un instructor personal, ci doar o camera amenajata pentru astfel de activitati. Din cand in cand fac escalada sportiva cu Serban, logodnicul meu.

Articol aparut in editia Harper’s BAZAAR iulie – august 2013. 

Cititi si interviurile cu actrita Ana Ularu si designerul Irina Marinescu.

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here