Going Out Diaries (4)

0
0

SORINA DAESCU TOPCEANU


Foto: Ioana Enescu

Food philosophy: Mananc orice-mi face placere, dar incerc sa o fac cu moderatie. Imi place foarte mult atat mancarea europeana, cat si cea asiatica si vreau sa profit de orice aroma pe care o pot degusta. Desigur, dupa o zi de rasfat urmeaza o zi putin mai restrictiva.


La micul dejun: Ora perfecta este atunci cand ma trezesc. In mod normal, la 9.30 sunt deja prinsa in treburile de zi cu zi, asa ca incerc sa iau micul dejun impreuna cu sotul meu pana la ora aceasta.  De cele mai multe ori, imi pregatesc o salata de avocado cu lime. Alaturi de noi, dar nu la masa, desigur, este si catelusa noastra care isi ia portia de boabe.

La dejun: Lucrez la MADISON absolute beauty, situat pe Calea Dorobantilor, asa ca depind destul de mult de ceea ce ofera restaurantele din zona. Momentan, preferata este salata de somon de la Sky Bar.

La cina: Imi place sa ma relaxez seara, dupa serviciu, la Cafeneaua Veche. Papus, bucatarul-sef, este si unul dintre prietenii mei si imi place nota personala pe care o da fiecarui preparat din meniu.

Unde iti place sa iesi in oras? Oriunde ma poarta iubitul meu cu Vespa. Poate fi un picnic pe pajistea de la Comana, o iesire la un concert de rock sau o intalnire cu prietenii la Madame Pogany.

Locuri secrete sau foarte cunoscute? O sa va  povestesc despre un loc care nu este recunoscut pentru cafeaua servita si nici nu exista un meniu. Aceasta pentru ca e vorba de MADISON. Pe langa brandurile de parfumuri, de ingrijire personala sau de bijuterii, aici se prepara si o cafea tare speciala pentru clienti. Espressorul vintage, restaurat, fabricat de Faema in 1970, arata ca o adevarata bijuterie, iar cafeaua este luata de la prajitoria de cafea Papa Jacques. Ambitia proprietarilor acesteia este sa importe cele mai bune cafele verzi de la micii fermieri. Un alt loc secret pe care il iubesc este gradinita din spatele casei mele.

Cea mai recenta descoperire in oras: Amada, un restaurant mediteranean, ascuns pe o straduta din centrul Bucurestiului. Noptile la terasa se transforma parca in nopti de vacanta.

Brunch – niciodata sau in fiecare weekend? Aproape in fiecare weekend. Este si o modalitate foarte placuta de a te vedea mai des cu prieteni dragi.

Placere vinovata: Ciocolata.

Cocteilul favorit: Campari soda. Mihai, care are Origo, dincolo de cafea, prepara si cele mai bune cocteiluri.

Dieta rapida si cu rezultate mesianice: Pana acum nu am incercat vreo dieta anume, insa in momentele in care simt ca am exagerat facandu-mi toate poftele, incerc sa gasesc mai mult timp sa fac sport, sa merg la masaj si sa nu mai mananc pe fuga. Rezultatele se vad foarte repede.

Sportul preferat: Escalada. Prima data am incercat acest sport in urma cu doi ani, iar de atunci i-am ramas fidela. Imi propun sa merg de doua ori pe saptamana. Sunt mai multe sali specializate in Bucuresti la care ma antrenez, cum este si Fabrica. Pe langa faptul ca pot lucra aproape toti muschii, reusesc sa ma deconectez si de tot ce s-a intamplat in ziua respectiva. Iar momentele in care pot sa fac escalada chiar pe stanca sunt si mai speciale. Si sa va mai spun trei cuvinte: saltul cu parasuta.

Articol aparut in editia Harper’s BAZAAR iulie – august 2013. 

Cititi si interviurile cu actrita Ana Ularu, designerul Irina Marinescu si fashion bloggerul Ana Morodan.

 

 


Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here