Intra in gradina secreta Dior

2

Dior isi mentine linia suprarealista pentru campania de toamna, care ne introduce in misterele unei gradini secrete prin noul film Secret Garden 2 – Versailles.

Video-ul pentru campanie a fost filmat, dupa cum sugereaza si titlul, in jurul palatului Versailles si in padurea plina de mister din apropiere. Legenda spune ca parcul si castelul Versailles abunda in secrete bine ascunse, acumulate de-a lungul istoriei sale bogate. Din aceasta legenda, Dior a ales latura de poveste si a creat o lume extraordinara de poezie si culoare. Filmul ne duce in „adancurile padurii misterioase unde infloreste o gradina ascunsa, ce apartine femeilor-floare.”

Fantezia lui Raf Simons este adusa la viata de viziunile lui Inez van Lamsweerde si Vinoodh Matadin si e ilustrata de protagonistele Daria Strokous, Melissa Stasiuk si Xiao Wen Ju. De asemenea, si Diana Moldovan face o aparitie notabila.

Un alt plus pentru acest film este felul in care compozitia scenelor este influentata de arta si de emotiile transmise de picturi celebre. Scena de langa lac imita lucrarea lui Édouard Manet Dejun in iarba, dar inlocuieste personajele masculine cu unele feminine, imbracate in noul costum bar al colectiei. Mai simtim si influente din rococo, Leaganul lui Fragonard este in spatele simbolismului scenei nocturne, in care doar siluetele modelelor sugereaza actiunea.

Referintele artistice n-au aratat nicicand mai bine:

[youtube PSjdnsJepgc 600]

Facebook Comments

2 COMENTARII

  1. Ati uitat sa mentionati faptul ca in campanie apare si o romanca:Diana Moldovan,pe care Raf Simmons pare sa o placa foarte mult.Din cate am observat,este una si dintre modelele preferate ale Fridei Giannini de la Gucci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here