A apărut ediția de aprilie 2020 a revistei Harper’s BAZAAR!

0

În mod normal, acum te-am fi anunțat că ediția de aprilie a revistei Harper’s Bazaar e la toate chioșcurile și te-am fi îndemnat să mergi s-o cumpărați. Însă, așa cum știi, cel mai bun lucru pe care îl poți face acum este să stai acasă. Asta am făcut și noi, echipa Bazaar: am terminat revista lucrând de acasă. Și ne-am dat seama cu tristețe în noul context, nu mai poți, pur și simplu, să treci pe la chioșc și să-ți cumperi revista.

De aceea, în această perioadă dificilă pentru noi toți, varianta tipărită a revistei Harper’s Bazaar poate fi comandată și online, de pe acest link. E simplu: introduci adresa ta de acasă, numărul de telefon, plătești cu cardul și vei primi revista prin curier.
În această variantă, costul de curierat este de 10 lei. Sperăm că nu e prea mult pentru tine. Iar dacă îți plac mai multe dintre revistele editate de compania noastră, comandă-le în același timp și vei plăti costul de transport o singură dată.

Din fericire există și opțiunea în care nu mai există costuri suplimentare: downloadează Harper’s Bazaar  în format PDF, de aici.

 

Am schimbat de multe ori sumarul acestei ediții. Inițial aveam în plan o secțiune specială pentru mirese. Desigur, în contextul actual, în care stăm în casele noastre, ar fi fost nepotrivit să vorbim despre nunți. Așa că am decis să amânăm această secțiune pentru zilele bune, când vom vorbi despre pandemie și despre coronavirus la trecut.

Știm și că revistele nu reprezintă o nevoie de bază. Însă, chiar și în această perioadă dificilă, ele îți aduc o doză de relaxare și de frumos. Sperăm ca Bazaar de aprilie să ajungă la tine – în varianta online sau, prin curier, în varianta tipărită – și să-ți ofere un dram de optimism. Sperăm să uiți, măcar pentru o vreme, de griji și să te bucuri de pictoriale noastre cu fotografii superbe și să citești ceva care să-ți facă plăcere.

Ca să-ți dăm doar câteva sugestii: Patti Smith vorbește despre pasiunile ei vestimentare, Silvia Venturini Fendi te invită în casa ei de la țară, iar Marius Chivu îți recomandă cinci cărți care merită citite. Tot în această ediție, ai o secțiune mai bogată: Fascinantă la orice vârstă. O să faci cunoștință cu femei fascinante, cu stiluri diferite, o să găsești propuneri de styling, dar și de îngrijire a tenului. La Talking Points nu vei mai găsi, de data asta, evenimente la care să mergi, ci filme, seriale și spectacole pe care le poți urmări online.

Totuși, noi suntem optimiști și vorbim și despre expoziția de la Paris, de la Atelier des Lumieres (pe care o poți vizita până în ianuarie 2021). Și despre o vacanță în Doha – un material ilustrat cu fotografii superbe. Da, ai citit bine, am scris și despre vacanță, pentru că într-o zi pandemia se va termina și vom putea călători din nou. Abia așteptăm.
Rămânem lângă tine și pe https://www.harpersbazaar.ro/.

Îți mulțumim că ești alături de noi,
Echipa Harper’s Bazaar 

Citește, mai jos, și editorialul redactorului-șef Harper’s Bazaar România, Mara Coman.

CU DOUĂ SĂPTĂMÂNI ÎN URMĂ PLANIFICASEM, cu colegele mele, un shooting cu rochii pentru mirese – pentru secţiunea noastră specială, Bazaar Brides. Am schiţat subiectele şi m-am bucurat când am primit, de la o prozatoare cunoscută, un eseu pe tema căsătoriei, care se potrivea perfect cu tematica noastră.

Cu două săptămâni în urmă, fetiţele mele se plângeau că se trezesc prea devreme dimineaţa, ca să meargă la şcoală. Eu jonglam între datoria de la job şi cea de mamă, îmi încercam talentele prin bucătărie, mă vedeam cu prietenii la un pahar de vin, în oraş. Eram nerăbdătoare pentru că aveam bilete la Palermo, la începutul lui aprilie, şi voiam să mă duc direct în piaţă, în Mercado del Capo. În calendar aveam trecut şi un scurt business trip la Paris.

Eram ocupată.

Cu două săptămâni în urmă, lumea era diferită. Era, de fapt, aşa cum eram cu toţii obişnuiţi să fi e.

Desigur, ştirile din Europa ne lăsau să înţelegem că epidemia va deveni pandemie, că e doar o chestiune de timp până când vom avea şi în România oameni infectaţi cu coronavirus. Aflasem că va fi nevoie să stăm acasă şi să ne redesenăm vieţile. Nu, nu putem folosi de scuza cu „am fost luaţi prin surprindere” – dar unii dintre noi au sperat, desigur, că impactul nu va fi atât de puternic. Vieţile noastre s-au schimbat brusc: încercăm să stăm cât mai mult în casă, să nu intrăm în contact cu alţi oameni, să ajutăm – dacă putem face asta. Ieşim doar să cumpărăm mâncare şi medicamente.

Cu toată îngrijorarea, frica şi nebunia din jur, mai au oare oamenii nevoie de reviste?

Ştiu foarte bine că revistele nu fac parte din acele nevoi de bază. Nu sunt esenţiale, putem trăi şi fărăele. Însă ne aduc o doză de inspiraţie şi de frumos. Reprezintă o pauză de relaxare care e bine-venită, spun eu, într-o lume care parcă s-a întors cu susul în jos. Sunt cele care îţi aduc aminte că, deşi acum e greu, lucrurile vor reintra în normal. Şi că totul va fi bine, aşa cum scrie pe desenele copiilor din toată lumea.

Nu mai ştiu de câte ori am schimbat sumarul acestei ediţii. Am anulat şedinţele foto programate.

Apoi am scos definitiv secţiunea dedicată mireselor – pentru că mi s-a părut nepotrivit să vorbim despre nunţi şi despre petreceri acum, când ni se recomandă să stăm acasă. Am păstrat pictorialele deja făcute şi paginile de modă nu doar pentru că Bazaar este despre modă, ci mai ales pentru că eu chiar sunt convinsă că frumosul ne ajută să trecem peste zilele grele. Şi am păstrat şi recomandările culturale, care intră tot în categoria frumosului: e drept că am insistat în special pe fi lme şi seriale de văzut acasă, am căutat muzeele care pot fi vizitate online, dar am vorbit şi despre expoziţiile care sunt deschise tot anul.

Pentru că, într-o zi, vom reuşi să depăşim perioada asta. Într-o zi, vom ieşi din nou pe străzi şi în parcuri. Ne vom duce copiii la şcoală şi ei se vor plânge din nou că se trezesc prea devreme, dimineaţa. Vom jongla iarăşi între job şi viaţă personală, vom bea vin în oraş, cu prietenii noştri, ne vom cumpăra bilete de avion şi vom merge-n toată lumea.

Ne vom îmbrăţişa din nou, fără teamă. Şi cred că vom aprecia mai mult aceste îmbrăţişări.

 

 

Foto: Alex Gâlmeanu. Machiaj: Roxana Minea, makeup artist Avon

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here