Harper’s BAZAAR. First in Fashion Exhibition

0
first in fashion

Pentru a sărbători redeschiderea galeriilor sale de modă, complet renovate datorită patronajului lui Stephen și Christine Schwarzman, Musée des Arts Décoratifs, Paris, va prezenta o expoziție majoră dedicată Harper’s Bazaar. Harper’s Bazaar. First in Fashion (Harper’s Bazaar. Premier magazine de mode), care poate fi vizitată de la 28 februarie până la 3 ianuarie 2021, relatează etapele revistei și evoluția acesteia.

O sută cincizeci și doi de ani de istorie a modei se vor rezuma prin viziunea marilor artiști și fotografi care au contribuit la stilul unic Bazaar, de la Man Ray, Salvador Dali și Andy Warhol până la Richard Avedon și Peter Lindbergh. Șaizeci de piese couture și gata de purtat, majoritatea extrase din colecția muzeului, împreună cu rochii iconice împrumutate, vor fi afișate alături de imaginile lor așa cum au fost prezentate inițial în revistă. Expoziția va include, de asemenea, un omagiu special pentru trei figuri importante din istoria Bazaar: Carmel Snow, Alexey Brodovitch și Diana Vreeland. Împreună, au creat estetica modernă atât în ​​modă, cât și în designul grafic, care sunt și astăzi la fel de influente. Arhitectul și designerul Adrien Gardère, care a supravegheat renovarea galeriilor, a proiectat expoziția.

Bazaar a fost lansat în 1867 de Harper & Brothers ca o revistă pentru femei axată pe modă, societate, arte și literatură. Inspirată de gazetele europene de modă, s-a remarcat prin angajamentul său față de cauza femeilor.

Citește și: Back to School: 7 femei cărora nu le-a fost frică să învețe și descopere ceva nou

Organizată pe două etaje ale galeriilor de modă, expoziția este aranjată cronologic în jurul unor teme diferite care au apărut de-a lungul istoriei Harper’s Bazaar. Aceasta își propune să evidențieze contribuția revistei la evoluția siluetei feminine în ultimii 152 de ani, dar și să arate modul în care imaginile epocale ale revistei au fost concepute prin schițe, fotografii și modele care le-au precedat și inspirat.

Harper’s Bazaar: First in Fashion este prima expoziție dedicată unei reviste de modă care urmărește, dincolo de fotografii, impactul direcției editoriale și artistice, a designului și a bărbaților și femeilor din spatele care au făcut toate acestea posibile, deoarece explorează modul în care revistele au ajutat la definirea a ceea ce este moda și a ceea ce considerăm noi ca fiind modă.

Presented by American Express

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here