A apărut ediția de iulie-august 2020 a revistei Harper’s BAZAAR!

0
Harper's Bazaar

În această vară atipică, o vară cum n-am mai trăit, îți aducem o nouă ediție Bazaar, care sperăm să-ți aducă bucurie, inspirație și un moment de respiro, o pauză de la toate știrile alarmante pe care le auzim din ce în ce mai des.

Varianta tipărită poate fi comandată accesând ACEST LINK. Introduci adresa ta de acasă, numărul de telefon, plătești cu cardul și vei primi revista prin curier. Costul de curierat este de 12 lei. Găsești revista și în benzinării, la Inmedio sau în Kaufland, precum și la toate chișcurile stradale care, din fericire, s-au redeschis. Există şi opțiunea de a te bucura de revistă în format electronic: downloadează noua ediţie Harper’s BAZAAR în format electronic DE AICI. Nu în ultimul rând, poți consulta ofertele noastre de abonare AICI

Acum am fi vorbit în special despre vacanță, însă e dificil să ne facem planuri prea îndrăznețe, mai ales pe termen lung. Așa că ne-am gândit la câteva propuneri de la noi din țară. Am căutat locuri faine de mers la plajă, la marea noastră. Însă e un moment perfect și pentru mers în Deltă: știi doar că Delta merită explorată și, în plus, în ultimii ani s-au deschis pensiuni în care e o adevărată plăcere să petreci câteva zile. Nouă ne place la Doi Căpitani, la Crișan, gazdele sunt minunate, camerele mari, piscina, de vis. Mai mult, în Deltă e mai ușor să eviți aglomerația – pensiunile sunt destul de mici, deci nu sunt nici atât de mulți oameni ca pe litoral, nici prea multă agitație.

Desigur, Bazaar te duce în vacanțe (momentan imaginare) și în alte țări, în locuri exotice în care, momentan, e mai greu să ajungem. Dar avem voie să visăm și la locurile acelea și, mai ales, la ziua în care vom putea călători din nou, fără griji.

Pictorialele noastre de modă îți dau toate hint-urile de care ai nevoie pentru vara asta – noile costume de baie, ținutele chic, dar relaxate, accesoriile pentru outfit-uri cu stil. Și, neapărat, protecție solară, care poate fi sub ce formă vrei tu: cremă, spray, loțiune. Important e să-ți amintești că trebuie purtată în fiecare zi, și nu numai la plajă. Razele soarelui fac rău pielii chiar și atunci când stai la umbră, sub umbrelă.

Doar câteva lucruri mai menționăm despre Bazaar-ul de vară: că are o secțiune bogată de artă și cultură (vezi, de exemplu, ce au creat ilustratorii români în perioada de izolare), că o să te inspire casa și stilul de viață al icon-ului Ines de la Fressange și că o să descoperi interviuri interesante și foarte actuale cu personalități din lumea modei: Alber Elbaz, Donatella Versace, Gaia Repossi și Wes Gordon vorbesc despre creație în timp de pandemie.

Citește, în continuare, și editorialul semnat de Mara Coman, redactor-șef  Harper‘s Bazaar.

Mara Coman
Pe Mara Coman o puteți contacta pe email, la adresa [email protected] O puteți urmări și pe Instagram, @maracoman

E ceva timp de când nu mai vorbim doar despre boală – şi recunosc că asta mă bucură nespus. E prea devreme să ştim cum va evolua această pandemie care a dat peste cap o lume întreagă, dar adevărul e că toţi sperăm că va fi , în fiecare zi, un pic mai bine. Şi, între timp, ne-am obişnuit cu noua realitate. Cu măştile, cu evitarea mulţimilor, cu distanţa.

M-am obişnuit şi eu, însă nu mi-a fost chiar uşor. Pentru că fac parte dintre oamenii cărora le place controlul; de fapt nu îmi place, nu asta e expresia potrivită. Ci mă simt confortabil când totul e sub control. Conform planului. Când ştiu ce urmează.

Evident, nu-mi plac surprizele. Surprizele – care pot fi plăcute sau nu – mă scot din ritm. Au o doză de neaşteptat pentru care nu sunt pregătită. Chiar şi surprizele plăcute au o parte un pic incomodă: vin la pachet cu o cantitate mare de emoţii. Schimbă un scenariu pe care-l credeam pus la punct.

Deşi multă vreme nu am ştiut şi nici nu m-am gândit prea mult la apectul ăsta, am înţeles în final că toate cele enumerate mai sus nu sunt nişte calităţi şi că nu-mi fac deloc bine. Consum prea multă energie încercând să controlez şi să planific ceva ce nu poate fi controlat, pentru că, până la urmă, habar nu am cum va fi mâine. Încerc de mult timp să-mi domolesc teama asta de necunoscut şi aş avea toate motivele, mai ales că, de multe ori, necunoscutul mi-a adus destule lucruri bune şi zile fericite.

În acest context, iată-mă la începutul pandemiei. Îmi amintesc perfect: dumincă am mâncat în oraş. Marţi am fost la o cină de business, relativ restrânsă. Miercuri dimineaţă am avut o întâlnire la care m-am întrebat dacă e OK să mă duc. Oricum, nici nu mi-am mai pus problema să iau metroul. Tot miercuri am început să primesc email-urile prin care, pe scurt, se anula tot. Orice eveniment, orice plan. De joi am stat în casă, am comandat totul online şi am ieşit cât mai puţin posibil. Îmi amintesc că nu exista conversaţie cu prietenii mei în care să nu povestim despre ce şi cum dezinfectăm. Cum spălăm ciocolata şi sticlele de lapte sau unde am mai găsit o sticlă cu spirt.

Viaţa era cu totul altfel: am zis de multe ori că mă simt ca într-un film sau un vis din care sper să mă trezesc cât mai repede. Nimic nu mai era cum îmi imaginasem – poate chiar stabilisem! – eu. Pandemia parcă mi-a dat peste nas, parcă a vrut să-mi spună: „Hai, Mara, mai fă-ţi tu planuri acum!”. De altfel, cele câteva zile de panică pe care le-am trăit îşi aveau originea, cel mai probabil, în faptul că nu-mi mai puteam schiţa viitorul. Nu aveam niciun istoric cât de cât similar, nu trecusem prin nicio situaţie care să-mi dea vreun hint despre ce ar putea urma. Eu şi tot restul lumii.

Nu ştiu în ce măsură am învăţat cu adevărat ceva despre control – sau despre lipsa lui – în toată această perioadă. Eu sper, totuşi, că am rămas cu nişte lucruri care să mă ajute să mă bucur mai mult, de acum înainte, pentru tot ce trăiesc astăzi. Că o să încerc să controlez mai puţin, să-mi fac mai puţine scenarii şi chiar să-i las pe cei dragi să mă treacă prin emoţiile intense care vin la pachet cu orice surpriză.

Vacanţă plăcută,

Mara

 

 

Foto portret: Alex Gâmneanu

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here