A apărut ediția de septembrie 2020 a revistei Harper’s BAZAAR România!

0
harper's bazaar septembrie

În ritm alert ne îndreptăm spre toamnă, care se prefigurează a fi la fel de atipică precum vara pe care am traversat-o. Multe lucruri nu trebuie să stea pe loc. Până la urmă, trebuie să prindem curaj și, cu responsabilitate, să acceptăm noua realitate.

Când s-a declarat pandemia în primăvară, niciunul dintre noi nu își imagina că ne va prinde toamna în situația de față. Alarmiștii îndrăzneau să înainteze scenarii cu sute de cazuri pe zi, iar cei mai temperați bănuiau că epidemia va fi demult stinsă. Se pare că nici unii, nici alții nu au avut dreptate și realitatea ne-a izbit în față. În aceste condiții, cu răspândire comunitară importantă, trebuie să înțelegem foarte clar responsabilitatea pe care o avem. Masca de protecție și igiena personală sunt arme clare în fața acestui virus. E inutil să stăm cu mâinile în buzunar și să nu luptăm. Sunt arme pe care le avem la îndemână. Cu cât vom înțelege mai bine acest lucru, cu atât mai repede vom reuși să depășim această etapă dificilă.

Iar pentru că nivelul scăzut de stres este important în ridicarea imunității, Harper’s BAZAAR își propune să te destindă, să-ți prezinte cele mai cool colecții ale sezonului toamnă-iarnă, să te pună în contact cu unii dintre cei mai importanți designeri ai momentului, embleme creative ale caselor de modă pe care cu siguranță le iubești: Gucci, Stella McCartney și Valentino. Pictorialele de fashion sunt o sursă perfectă de inspirație și visare, iar articolele din secțiunea beauty te vor ajuta să te menții frumoasă și sănătoasă, datorită tehnicilor și tehnologiilor nou apărute pe care ți le prezentăm.

Temele care au născut controverse în întreaga lume, precum discriminarea și problemele sociale, nu sunt nici ele neglijate. Cu cât cunoaștem mai bine problemele care apar în societate, cu atât vom putea să evităm greșelile făcute de alții, iar demersurile noastre să fie mai curate și logice. Egalitatea de șanse nu trebuie să rămână doar un slogan care sună bine. Conștientizând problemele vom putea lua atitudinea corectă, iar asupra mentalității generale să intervină modificările atât de necesare pentru a putea spune că am schimbat ceva în lumea în care trăim. 

Elif Shafak

Arta este un bun refugiu, te va relaxa. În interiorul revistei vei descoperi Suplimentul Bazaar ART, o ediție specială care te pune în fața unor dezbateri importante apărute în arta românească a ultimilor ani: cum se poziționează artiștii locali față de arta occidentală, care e demersul lor creator, ce îi motivează și cum se raportează la public și educație. Am stat de vorbă cu artiști consacrați, profesori la universități de artă sau tineri debutanți care își croiesc drumul cu mare atenție la detalii, concepte și mod de exprimare plastică. Fiecare experiență trăită de ei poate fi considerată o lecție de viață care le-a schimbat destinul și opțiunile vizuale. Sunt exemplele perfecte de adaptare la lumea în care trăiesc. O lume plină de schimbări, confirmări lente sau rapide, decăderi bruște și imprevizibile și mai ales reinventări.

Florin Piersic JR

Harper’s BAZAAR rămâne cea mai utilă sursă de informare în materie de modă și frumusețe pe care te poți baza chiar și în acestre momente pline de incertitudini. Varianta tipărită a revistei poate fi comandată accesând ACEST LINK. Introduci adresa ta de acasă, numărul de telefon, plătești cu cardul și vei primi revista prin curier. Costul de curierat este de 12 lei. Găsești revista și în benzinării, la Inmedio sau în Kaufland, precum și la toate chișcurile stradale care, din fericire, s-au redeschis. Există şi opțiunea de a te bucura de revistă în format electronic: downloadează noua ediţie Harper’s BAZAAR în format electronic DE AICI. Nu în ultimul rând, poți consulta ofertele noastre de abonare AICI.

Citește, mai jos, editorialul Marei Coman, redactor-șef Harper’s BAZAAR.

Mara Coman

Dacă ar fi fost un august liniștit, acum aș fi fost la job, în fața laptopului și m-aș fi certat un pic că iar îmi scriu editorialul pe ultima sută de metri. Doar un pic; n-aș fi fost prea aspră cu mine pentru că, în toți anii ăștia, mi-am predat editorialele la timp. Apoi mi-aș mai fi pus o cafea și aș fi scris, cel mai probabil, despre noile trenduri în modă și în beauty.

Într-un august liniștit, aș fi fost proaspăt întoarsă de pe vreo plajă, din țara noastră sau din alta, aș fi venit cu mii de fotografii, aș face planuri pentru încă un city break – poate de ziua mea, poate chiar mai devreme –, m-aș fi gândit că, în mai puțin de o lună, fetele mele încep școala și aș fi făcut planuri – cine le duce, cine le ia și ce variantă de after school e potrivită.

Însă nu e un august liniștit. E cea mai atipică vară pe care am trăit-o, din anul care parcă și-a râs de planurile tuturor. Sunt în fața laptopului meu, dar nu la birou, ci acasă. N-am văzut nicio plajă anul ăsta, se apropie septembrie, dar despre începutul școlii habar n-am ce să zic. Încerc să mă opresc din făcut planuri și să mă întorc la treabă. Trec din nou prin paginile de modă și de frumusețe, dar și prin interviurile marilor designeri care vorbesc despre provocarea pe care le-a adus-o 2020. Pictorialele și articolele despre tendințe îmi dau o stare de bine; mă trimit cu gândul într-o zonă creativă, într-o oază de frumos de care avem, de altfel, atâta nevoie. Un astfel de refugiu sper să fie și suplimentul Bazaar ART, cu și despre artiști locali și internaționali, cu opere și cu cuvinte și, sperăm noi, cel mai important, cu hrană pentru suflet. E un proiect la care am muncit mult cu toții și pe care am vrea să-l publicăm mai des – în funcție de feedback-ul pe care îl primim de la voi.

Trece-ți pe listă, când ai un pic de timp, și eseul scris de Florin Piersic jr., despre actorul care se pregătește să urce pe scenă – în fața unei săli pline sau, mai nou, pentru un public care este doar online, în spatele unui monitor; materialul semnat de Elif Shafak (cât m-am bucurat să-i publicăm acest text!) despre social media, bucățele de fake news și puterea ficțiunii, și, desigur, articolul lui Diane Evans și cover story-ul cu și despre Rihanna. Ultimele două abordează, deși din unghiuri foarte diferite, problema discriminării. Ambele te vor face să te gândești la idei preconcepute, dreptate sau nedreptate și la toleranță; la acceptarea unor realități și a unor principii noi, care, de fapt, ne eliberează.

 

Pe copertă:

Rihanna, fotografiată de Gray Sorrenti

Stânga: rochie Fenty Maria Tash, cercei și inel din garderoba proprie, choker Anabela Chan.

Dreapta: mantou Chanel, cercei cu perlă Mateo New York și inel din garderoba proprie.

Pe buze: Fenty Beauty Stunna Lip Paint Longwear Fluid Lip Color în nuanța Uncensored.

Director de creație: Jen Brill

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here