Haute Couture: Atelier Versace, Giambattista Valli si Christian Dior

0

A inceput saptamana Haute Couture, editia de toamna, iar pentru noi asta inseamna un nou prilej de a ne afunda in lumea de poveste creata de acest fel de design.

Atelier Versace

Aceasta este cea mai curajoasa colectie a Donatellei, de la revenirea Versace pe podiumurile pariziene de haute couture acum un an si jumatate. Inspiratia sa a venit din fotografiile alb-negru ale anilor ’30, in special opera lui Horst si Man Ray. Actualizarea pentru secolul al XXI-lea a venit din indrazneala, multa piele descoperita, specifica esteticii Versace.  Sisteme de prindere din cristale urmaresc liniile corpului, creand zone detasabile in fata sau spate, ce dezvaluie corsete din dantela Chantilly.

Giambattista Valli

„Flori si culori”, spune Giambattista ca asteapta clientele sale in fiecare sezon. De data aceasta, arta si modelele portelanului l-au inspirat pentru o colectie foarte bine structurata. Broderia tradusa din portelanul de Meissen cu flori multicolore a devenit o interpretare maiastra de suprapuneri de transparente si proportii de aur. Accesoriile lui Luigi Scialanga au punctat excelent taliile modelelor, print-un efect de panglica neglijent rasucita.

Christian Dior

Maestrul Christian Dior, pe care Raf Simons il onoreaza in fiecare sezon cu doua reinterpretari, este cunoscut pentru aducerea influentelor internationale sub mainile haute couture-ului. Iar Raf s-a bucurat de aceasta libertate adusa de influente din aproape toate continentele si a creat un mix ingenios. Varietatea a fost punctul forte al colectiei, iar felul in care au fost imbinate piesele a creat un nou tip de coerenta a colectiei. O coerenta care se potriveste vietii moderne.

 (foto: Style)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here