Haute Couture: Chanel, Armani Privé si Viktor&Rolf

0

Continuam cu cele mai bune creatii din saptamana haute couture, din show-urile Chanel, Armani Prive si Viktor&Rolf.

Chanel

„Toata viata mea este un moment Fritz Lang”, a declarat Karl Lagerfeld dupa prezentarea haute couture. Filmul iconic al lui Lang, Metropolis, plus detalii din Minunata lume noua de  Aldous Huxley si alte cateva referinte sci-fi, au fost cheia influentelor designerului. Prezentarea a fost cinematografica, decorul si intreaga atmosfera a colectiei fiind la imbinarea intre traditie si viitor. Materialele si tehnicile prin care au fost finisate, astfel incat sa rezulte o textura cu efect tridimensional, au atras atentia cu deosebire.

Armani Privé

Giorgio Armani si-a intitulat colectia Nude, descriind nuanta principala pe care si-a bazat colectia. Eleganta a fost cuvantul-cheie, nude-ul ales s-a confundat cu pielea modelelor, creand iluzia unor transparente sau dublandu-le pe cele existente. Siluetele alungite cu materiale pretioase in cascada, completate de look-ul cu bucle Dietrich, au trimis cu gandul la vechiul Hollywood. Iar atitudinea generala a semanat cu cea a divelor de altadata, o imbinare nonsalanta intre lux, relaxare si voluptate.

Viktor&Rolf

Viktor Horsting si Rolf Snoeren au lipsit 13 ani de pe podiumurile haute couture. Dar pentru a sarbatori 20 de ani de existenta a casei Viktor&Rolf, au revenit cu o noua filosofie. Intr-un efort de a separa latura lor conceptuala de cea comerciala, colectia de relansare tradeaza preocuparile zen ale designerilor. Modelele au fost precum pietrele negre dintr-o gradina zen. La sfarsitul podiumului majoritatea hainelor aveau zone ascunse cu care modelele s-au acoperit, devenind literalmente o compozitie de pietre. Piesele sunt foarte linistite, in comparatie cu extravaganta ce-i caracteriza pe cei doi designeri, dar ilustreaza dorinta lor de a reflecta meditatia in moda.

(foto: Imaxtree)

Puteti citi despre colectiile Versace, Giambattista Valli si Christian Dior aici.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here