Haute couture: Chanel, Givenchy si Armani Privé

0

Pentru Chanel, Karl Lagerfeld a prezentat o colectie generoasa de 65 de piese, o medie cu care ne-am obisnuit deja, in care a abordat o noua latura a vintage-ului: New Vintage, dupa cum a numit-o chiar el. Spiritul Chanel in culori de negru, gri, argintiu si roz pudrat a luat o tenta de film noir. Iar silueta cu umerii lati a completat noul spirit al anilor ’40.

Chanel, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Imaxtree)

Riccardo Tisci s-a intors la liniile simple ale anilor ’60, aducand un omagiu perioadei de glorie a lui Hubert de Givenchy. Insa a adaugat si elemente specifice lui, precum franjurile, de data aceasta luate din universul nomad. Astfel, Tisci a combinat haute couture-ul cu moda de strada, un amestec drag lui, iar rezultatul este ametitor. Toate tinutele au fost lucrate cu o migala extraordinara, chiar si pentru haute couture. Multe piese au broderie inclusiv pe captuseala sau contin alte detalii greu de observat in fotografii, motiv pentru care modelele sunt prezentate din doua unghiuri.

Givenchy, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Style)

Armani Privé a propus jachete lejere cu umerii usor ridicati, pantaloni cu volum si pantofi plati, o afirmatie eleganta si lejera, pe care Giorgio Armani a consolidat-o de-a lungul anilor. Beretele sic sau voalurile brodate Philip Treacy au sustinut linia povestii, in timp ce tinutele treceau prin momentele zilei, ajutate de luminile schimbatoare de pe podium. Albastrul palid, lavanda si indigo-ul au fost mesagerii unei colectii retro cu elemente futuriste, pusa ideal in evidenta atunci cand modelele au parcurs podiumul in tandem.

Armani Privé, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Imaxtree)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here