Haute couture: Elie Saab, Jean Paul Gaultier si Valentino

0

Prezentarile couture din ziua a treia au amintit de printesele din Constantinopol la Elie Saab, de caracterul ireverentios al lui George Sand la Jean Paul Gaultier si de regalitatea secolului al XIX-lea la Valentino.

Colectia Elie Saab a pornit de la perioada de glorie opulenta a Constantinopolului, iar pe podium au defilat printese orientale rafinate. Desi pline de broderii, margele si brocarturi, tinutele sunt lejere si diafane. Albastrul pal si auriul sunt elemente noi pentru Elie Saab, care invigoreaza culorile pudrate, preferatele lui, fara sa se indeparteze de tinutele demne de Oscar ce l-au consacrat.

Elie Saab, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Imaxtree)

Jean Paul Gaultier a pornit de la Confesiunile unui copil al secolului, de Alfred de Musset, in care este povestita aventura dintre autor si ireverentioasa George Sand. In secolul al XIX-lea, George Sand a scandalizat opinia publica purtand fracuri barbatesti si fumand pe strada, iar acum, rebelul modei face la fel. Fracul este reinterpretat intr-o varianta dura cu insertii din piele, dar si ca rochie de mireasa accesorizata cu joben.

Jean Paul Gaultier, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Imaxtree)

Abordarea couture in viziunea Valentino aminteste de o frumusete regala a secolului al XIX-lea: senzuala, dar stricta. Bleumarinul a predominat, impreuna cu neutre colorate de broderii. Au fost si cateva accente din celebrul rosu si un galben domolit cu modelul brocartului. Desi paleta de culori este mai sobra decat de obicei, liniile sunt la fel de elegante si de fluide. Spiritul romantic si indraznet conturat de Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Piccioli devine foarte clar cu aceasta colectie.

Valentino, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Imaxtree)

Care este preferata voastra?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here