Haute couture: Versace, Christian Dior si Giambattista Valli

0

Saptamana couture-ului a inceput in forta la Paris cu primul show Atelier Versace dupa o pauza de 15 ani, cu mult asteptata colectie Dior a lui Raf Simons si cu povestea cu volane a lui Giambattista Valli.

Show-ul Atelier Versace a avut loc la Ritz, acolo unde a prezentat si Gianni Versace, ultima oara in 1997. Colectia a sarbatorit spiritul flamboiant al familiei Versace, in culori stralucitoare sau nude, fiind dedicata femeii careia nu-i este teama sa-si arate corpul. Rochiile scurte au fost realizate din fasii subtiri de piele sau matase, impletite cu cristale sau inele aurii, iar variantele de seara, desi vaporoase, au etalat acelasi spirit al femeii puternice.

Atelier Versace, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Imaxtree)

Spectacolul a continuat la Dior, unde Raf Simons a reusit sa imbine mostenirea casei cu estetica sa minimalista. Silueta New Look a predominat, cu talia stransa si solduri pronuntate, insa a fost actualizata in sacouri bar scurte, purtate cu pantaloni tigareta sau paltoane elegante ce se opresc la mijlocul gambei. Decorul ales a completat colectia, fiecare camera avand peretii imbracati in flori. Astfel, modelele s-au plimbat prin camera alba cu orhidee, cea albastra cu Delphinium sau cea multicolora, iar in primul rand au luat loc, printre altii, Marc Jacobs, Donatella Versace si Alber Elbaz.

Christian Dior, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Imaxtree)

La Giambattista Valli am asistat la o intalnire intre Maestrul si Margareta si nimfele padurii, tradusa prin gulere pufoase din volane si imprimeuri ce spun o poveste. Prezentarea a excelat, in prima sa parte, in rosu intens, a continuat cu insertii de verde smarald, totul fiind punctat de bijuterii aurii ce au redat o delicata impletitura din frunze, voalete discrete ce fac privirea misterioasa, ori  o centura cu forme organice.

Giambattista Valli, haute couture toamna-iarna 2012/2013 (foto: Imaxtree)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here