Haute Fashion. 7 ani de Harper’s BAZAAR Romania

1

„«The only real elegance is in the mind; if you’ve got that, the rest really comes from it», declama Diana Vreeland de la inaltimea autoritatii sale. Nu indraznim s-o contrazicem, desi tot venerabila doamna a modei a emis enuntul (justificativ?) ca «a little bad taste is like a nice splash of paprika – it’s hearty, it’s healthy, it’s physical». Trecand peste perplexitatea pe care ne-o provoaca prima afirmatie si multumindu-i doamnei Vreeland pentru confortul psihic pe care ni-l asigura cea de-a doua, cand vine vremea sa infruntam demonii din magazine sau din propria garderoba, ne putem baza oare pe intuitie ca va sti in ce sertar al mintii sa umble pentru a ne spune cum trebuie sa ne imbracam? Dar cum TREBUIE?

Era imposibil ca acest sezon festiv sa nu readuca in prim-plan mai vechea problema a alegerii celei mai inspirate tinute. Designerii au raspuns turand la maximum motorul creativitatii, iar rezultatul l-am vazut pe podiumuri, acolo unde au defilat unele dintre cele mai extravagante si somptuoase rochii ale ultimilor ani – va oferim ca dovada norul de fericire in nuante de bleu, de auriu si de rosu de la Valentino, care pluteste parca pe coperta acestei editii. Moda acestui anotimp euforic face sa bata clopotele tuturor surogatelor, ale jumatatilor de masura, ale locurilor comune. Simplitatea, cu a sa expresivitate cautata, atat de ravnita in ultima perioada, este primita acum cu o doza considerabila de raceala, daca nu aduce cu sine o poveste…verosimila.

Ne-am straduit sa surprindem esenta unui sezon remarcabil – atat dominanta sa, cat si multitudinea declinarilor sale – si sa decriptam cat mai mult din ceea ce semnifica acum eleganta. Cea tacuta, discreta si de lume veche despre care se vorbeste mai sus. Nu am lasat nici o piatra neintoarsa in chestiunea complicata a descoperirii secretului unei aparitii senzationale, fie ca vorbim despre cele mai spectaculoase tinute cocktail sau de magnificele bijuterii si ceasuri al caror design atinge desavarsirea unei opere de arta (a intrebat cineva de paprika?). In plus, in spiritul unei abordari de 360 de grade, v-am pregatit un top al celor mai remarcabile produse de beauty, din care puteti afla tot ce trebuie sa stiti, tot ce va doriti si tot ce vi se potriveste in acest sezon.

Moda, cu ale sale derapaje sistematice, pretentioase şi, probabil, neesentiale, cu formele si proportiile sale radicale, cu nebunia pe care o presupune joaca inventarii unui nou personaj cu fiecare tinuta in parte, dar si cu euforia pe care ne-o ofera dupa ce toate nelinistile isi gasesc rezolvare, reprezinta firul rosu al acestei editii Harper’s BAZAAR, dar si coordonata principala a acestui venerabil titlu. Incercam sa transformam fiecare numar al revistei intr-o petrecere memorabila, cu un decor invaluit intr-o aura de mister si stralucire si o impresionanta lista de invitati, intr-un arbitru credibil al rafinamentului desavarsit si al luxului. Acum, la ceas aniversar, dupa 7 ani de existenta in Romania, speram ca v-a fost un companion de incredere si ca ati in gasit in paginile sale un repertoriu complet de moda, placeri si sfaturi.

La multi ani fabulosi, Harper’s BAZAAR!“

Andrei Iovu, redactor-sef

Nostalgia. Fotografii de Alex Galmeanu. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

 

The A-List. Fotografii de Mihai Bumbu. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

 

Lights, Camera, Action! Fotografii de Mihai Bumbu. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

 

A Dame to Kill For. Fotografii de Marius Baragan. Realizat de Andrei Iovu si Ioana Vasile

 

Beauty Hot 100. Realizat de Ioana Vasile

The List. Fotografii de Mihai Bumbu. Realizat de Ina Borcea

The Extras. Fotografii de Manole Sava. Realizat de Cosmin Florea

BAZAAR Bijoux. Fotografii de Alex Galmeanu

Ana Ularu: Adevar sau provocare. Fotografii de Alex Galmeanu. Text: Ioana Chira

Editia noiembrie-decembrie 2014, acum la centrele de presa!

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here