Helen Mirren joacă în Catherine the Great, noul The Crown

0
Helen Mirren (Getty Images)
Helen Mirren (Getty Images)

Vești bune pentru fanii serialului The Crown. HBO va lansa în curând producția Catherine the Great, o serie în patru părți, care o are ca protagonistă pe actrița Helen Mirren. Serialul va intra în culisele atmosferei politice tumultoase de la curtea imperială, din timpul celui mai puternic monarh femeie din istorie și va urmări aventura pasională între Catherine the Great, împărăteasa Imperiului Rus din secolul al 18-lea și nobilul Grigory Potemkin, spre finalul domniei acesteia.

Mă entuziasmează ideea de a interpreta o femeie reală din istorie care a reușit să obțină putere și să o folosească”, a declarat Mirren despre serial. „A rescris regulile după care o femeie conduce și guvernează într-atât încât i s-a atașat numele the Great la prenume, așa cum este tradiția la bărbații conducători despre care aflăm din cărțile de istorie”. Mirren, care a pitchuit  povestea producătorilor, deja a primit critici pozitive pentru portretul pe care i l-a creat moharhului fără milă.

Catherine the Great, HBO & The Sky
Catherine the Great, HBO & The Sky

Din distribuție mai fac parte Jason Clarke (Mudbound) care interpretează rolul nobilului rus și obiectul pasiunii lui Catherine, Grigory Potemkin.

Gina McKee (BodyguardLine of Duty) o va juca pe confidanta împărătesei, Praskovya Bruce, dar mentorul ei politic, Nikita Ivanovich Panin, va fi adus la viață pe ecrane de către Rory Kinnear (Years and Years).

Actorul australian Richard Roxburgh (Moulin Rouge!) va intra în pielea lui Grigory Orlov, tatăl copilului lui Catherine și co-conducătorul neoficial al Rusiei.

Deși nu a fost anunțată o dată oficială, serialul este așteptat să se lanseze în toamnă.

Foto: Getty Images, HBO & The Sky

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here