Hidratarea de zi cu zi. Procesul esențial pentru sănătate și furmusețe

0
hidratare

Apa este un izvor de sănătate și frumusețe, iar corpul tău are nevoie de ea așa cum are nevoie de aer. Mai mult de 70% din corpul nostru este apă, iar hidratarea trebuie să vină atât din interior, cât și din exterior.

Hidratare din interior

Bea minimum doi litri de lichide pe zi, deaorece sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Nu uita că apa favorizează eliminarea toxinelor și îmbunătățește aspectul pielii tale. În plus, este eficientă în curele anticelulită, mai ales dacă o asociezi cu sucul de lămâie, care arde grăsimile și are un efect puternic detoxfiant.

Consumă fructe și legume bogate în apă, dar și ceaiuri din plante. Roșiile, castraveții, pepenele verde sau ananasul conțin între 70 și 95% apă și contribuie cu succes la eliminarea toxinelor din organism și la hidratare. Dacă vei consuma în mod regulat aceste alimente, vei observa că pielea ta are un aspect mai sănătos. Acest lucru se vede cel mai repede pe ten.

Hidratarea tenului

  • Spray-urile cu apă termală revigorează și hidratează în același timp. După pulverizare, lasă-le să acționeze câteva secunde, apoi șterge-te cu un prosop și aplică o cremă hidratantă.
  • Nu sări niciodată peste demachiere; pentru a putea absorbi ingredientele din creme, pielea trebuie să fie curată.
  • Folosește zilnic creme hidratante adecvate tipului tău de ten. De preferat ar fi să aibă și factor de protecție; soarele deshidratează și îmbătrânește tenul.
  • Prepară-ți măști naturale și aplică-le cu regularitate. Un ingredient foarte hidratant și cu un conținut mare de antioxidanți este avocado. Acesta se pasează și îl poți folosi ca atare sau în combinație cu miere, cu ulei de migdale sau ulei de măsline.

Hidratarea pentru corp

  • Un duș scurt și energizant în fiecare dimineață este exact ceea ce corpul are nevoie pentru a începe ziua. Evită dușurile cu apă fierbinte, usucă excesiv pielea.
  • Aplică zilnic creme hidratante pe bază de uleiuri (de măsline, de argan), unt de shea, ceramide etc. Pentru o mai bună absorbție, le poți aplica pe pielea umedă.
  • Acordă atenție zonelor celor mai expuse, precum mâinile, dar și celor cu strat cornos de piele, precum coatele sau călcâiele.
  • Exfolierea are și ea un rol foarte important, pentru că îți curăță pielea de impurități și o pregătește pentru hidratare. Este recomandat să o faci o dată pe săptămână.
  • Și în cazul pielii de pe corp, protecția solară este esențială atunci când te expui la soare.

Citește și: 6 pași esențiali pentru tinerețea tenului

 

Articol realizat de Burda România

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here