Hot Fashion

0

„De la Regina Marii Britanii, careia David Bailey – liderul incontestabil al unei generatii de fotografi de moda iconici – reuseste sa-i surprinda „pe chip constructia mintii“ (multumim, Shakespeare!) intr-o serie de portrete publicate pentru prima data in Harper’s BAZAAR, la Maria Lucia Hohan, regina neincoronata (inca) a modei romanesti, sau remarcabila forta a naturii numita Naomi Campbell, aceasta editie celebreaza o suita pretioasa de power women, un portativ complex de portrete cu biografii extrem de diferite, dar al caror cor aduce noi nuante ideii de feminitate. Galeria muzelor este completata de un dosar foarte chic compus din sase campioane ale stilului personal din imediata noastra apropiere, care ne dezvaluie ce le inspira, cum jongleaza cu piesele din garderoba pentru a crea lookuri memorabile sau, pur si simplu, cum reusesc cu fiecare aparitie sa… reuseasca.

Pentru noi, o viata in spiritul BAZAAR bate fara drept de apel filmul, insa marturisim ca cea de-a saptea arta ne faciliteaza si ne intretine iluzia unei vieti privilegiate, departe de tentatia locurilor comune care ne inconjoara si a desuetului cu care suntem hraniti constant. Dincolo de frivolitatea flagranta a unui asemenea enunt, in aceasta noua editie am pregatit un dosar dedicat intalnirii dintre moda si film, dar si femeilor care fac regulile acestei arte. „Trebuie sa stii ce vrei si sa te gandesti doar la acel lucru. Si poate vei avea sansa de a cunoaste oameni care sa te ajute. Si poate vei reusi pana la urma. Dar trebuie sa te concentrezi numai pe visul tau.“ Nu o spunem noi, ci insasi Sophia Loren, actrita care innoieste de decenii idealul de sex-appeal, diva absoluta pe care BAZAAR Romania a avut privilegiul de a o intalni la Cannes. Spre deosebire de toate retetele suprarealiste care ni se livreaza neincetat, pe toate canalele, datele fantasticei sale biografii – a gustat, rand pe rand, din farmecele dulci ale vietii, dar si din cele amare – garanteaza dreptul Sophiei Loren de a fi „profet in tara sa“. Cu o retinere napoletana si o surprinzatoare timiditate, Loren nu dicteaza, ci seduce prin metode soft. Cine are urechi de auzit sa auda!

Un antidot impotriva acestei boli fatale numite vanitate pare sa posede si Julianne Moore, castigatoarea din acest an a Premiului de interpretare feminina de la Cannes, o actrita cu un talent imens, de o frumusete princiara, dublate de candoare si o gentilete desavarsita. Moore vorbeste cu Iulia Blaga despre personaje dificile de film, oamenii apropiati si o viata dedicata firescului. O prezenta care ne face sa exclamam, parafrazand-o, „Holy cow! Pare atat de reala!“.

Filmul are rol de trigger si in textul semnat de Lucian Broscatean, talentatul designer clujean care evoca rochia austera purtata de personajul Mrs. Danvers in pelicula Rebecca, de Alfred Hitchcock, o aparitie „obsedanta, tulburatoare, misterioasa“, o imagine-totem care nu l-a parasit niciodata si careia incearca permanent, prin colectiile sale, sa ii dea o noua viata. Nu va faceti griji daca nu ati vazut filmul, Keszeg Ágnes a ilustrat cu maiestrie scena descrisa de Lucian.

Stilistii BAZAAR v-au pregatit un ghid complet de optiuni care sa rezolve stringenta problema a «ce e nou in aceasta vara», o suma insemnata de piese fabuloase si practice care se vor dovedi o investitie cu profit garantat pe scenele estivale, fie ca alegem vacante in peisaje tropicale sau ofertele destinatiilor europene. In ajutor ne sare bloggerul de moda Ana Morodan, care ne dezvaluie cu umor ce, cum si cate piese impacheteaza pentru ale sale calatorii haute.

Insa dincolo de obsesia alegerii celor mai hot alternative stilistice – sa recunoastem, cand vine vorba despre acest capitol, indiferent de sezon si de variantele care ni se asaza in fata, insomniile nu se opresc niciodata – , bagajul de senzatii, experiente si amintiri cu care veti ramane dupa aceasta vara trebuie sa cuprinda si o suma de remedii pentru suflet si trup. In timp ce Sorina Fredholm face un tur de forta al locurilor si tratamentelor perfecte pentru un remise en forme, din exoticele spa-uri din Thailanda și Singapore pana la traditionalele hamamuri turcesti, celebra Anastasia Soare ne provoaca sa ne inconjuram de liniste si echilibru in intimitatea casei, apeland la un expert in feng shui. Si pentru ca „viata la bord curge ritmic, in cadenta opririlor pe insule, a bailor in mare la asfintit si a cinelor linistite“, Vicki Nicola ne sugereaza sa apasam fara ezitare pe butonul «relaxare» pus la dispozitie de o experienta de sailing, o alternativa chic, dar tihnita, pentru vacanta. Serenitate, acum!”

Andrei Iovu, redactor-sef

 

Cool by the Pool. Fotografii de Oltin Dogaru. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Black. Magic. Woman. Fotografii de Alex Galmeanu. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Bagheta magica: Maria Lucia Hohan. Fotografii de Ionut Staicu. Text: Ioana Chira

Regina Elizabeth II. Fotografii de David Bailey. Eseu de Fay Weldon

EXCLUSIV: Julianne Moore. Text: Iulia Blaga

The Style. Fotografii de Oltin Dogaru

Beauty BAZAAR. Fotografii de Victor Oancea

Special Vacanta: Ce sa impachetati. Fotografii de Manole Sava

 

Harper’s BAZAAR iulie-august 2014, acum la centrele de presa!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here