ICONS. Harper’s BAZAAR septembrie-octombrie

0

„Exista intotdeauna ceva magic si magnific cand vine vorba despre inceputul unui nou sezon in moda: un element de fantezie si, de ce nu, un strop de spirit practic care ne fac imaginatia sa zboare. Iar in aceasta toamna am gasit o multime de motive pentru a ne reindragosti de moda. Podiumurile au fost luate cu asalt de piese de poveste: materiale cu imprimeuri florale picturale, in tonuri intunecate, variante cu texturi luxoase sau cele cu suprafete metalice iridescente, dar si tinute intregi realizate integral din piese voluminoase si cozy din lana. Sa nu uitam de tonurile fantastice de gri, atat de potrivite esteticii normcore, tendinta recuperata, zice-se, din moda strazii, care pare sa ridice conventionalul la rang de arta. Cat de reconfortant este sa vezi tinerii care mai ieri atribuiau nesfirsite referinte intunecate modei imbratisand acum revolutionar uniforma luxului discret! BAZAAR a hotarat: the kids are alright! De la o prima analiza a celor mai fresh tendinte la ghidul complet de piese esentiale pentru aceasta toamna, va propunem the hottest, the newest & the latest ale acestui sezon in care moda traverseaza un moment extrem de captivant.

Aici, la BAZAAR, suntem indragostiti pana peste cap de toate lucrurile ce au puterea de a deveni iconice, fie ca ne referim la piesele remarcabile care vor rezista testului timpului si pe care le veti iubi o eternitate sau la acele femei care prin doze subtile – dar inteligent administrate – de soft power reusesc sa ne inspire sa devenim versiunile noastre mai bune. Respectul pentru les grandes dames ale stilului, dar si pentru noile muze este inscris in ADN-ul nostru. De aceea, am dedicat editia acestor femei uimitoare si impactului pe care l-au avut asupra gustului nostru. Femei care intruchipeaza viziunea, eleganta, rafinamentul, femei care isi asuma riscuri. In acest spirit, Carine Roitfeld, global fashion director BAZAAR, a realizat un minunat portofoliu vizual in onoarea a 17 femei fantastice, de la supermodele legendare, precum Linda Evangelista, Claudia Schiffer si Iman, la top influencers din cinema si industria muzicala, precum Lady Gaga si Monica Bellucci.

Aceasta editie abunda de mostre de intelepciune oferite cu generozitate de nume cu greutate atat din lumea modei, precum Frida Giannini de la Gucci, alaturi de care petrecem 24 de ore, cat si din cea a artelor, precum autoarea de top Elizabeth Gilbert, scriitoare care ne povesteste despre Semnatura tuturor lucrurilor, un roman despre dorinta, descoperiri stiintifice si recuperarea propriului scenariu de viata. In plus, pentru a oferi o doza de consistenta si veridicitate sectiunii speciale BAZAAR at Work, am invitat patru femei care fac regulile in domeniile in care activeaza – profesioniste credibile care nu sunt straine de miscari indraznete in afaceri – sa ne impartaseasca ce le tine treze noaptea.

Incontestabil, Lady Gaga este una dintre cele mai uimitoare femei in viata. Mai mult decat un artist, ea este un fenomen cultural care a facut cariera atat cu muzica ei, cat si prin capacitatea de a impinge limitele a ceea ce este „acceptabil“ prin stilul ei incredibil si prin aparitiile indraznete in concerte. „Usor de tinut minte, greu de uitat“, dupa cum ar spune Billie Holiday. „Cred ca hainele contin pentru totdeauna sufletul designerului si al persoanei care le poarta, prin urmare, caut haine cu suflet“, ii spune lui Karl Lagerfeld intr-o conversatie intima despre „rochii facute pentru femei reale“, colaborarea cu Tony Bennett, viitorul ei turneu mondial si… animalele lor de companie. Bineinteles, BAZAAR a fost in apropiere pentru a consemna. Pe coperta acestei editii, Lady Gaga intruchipeaza ideea de sofisticare moderna si memorabila: „bun-gust, plus un strop de indrazneala“.

Iar daca tot vorbim despre femei cu cariere stralucite, suntem incantati sa publicam in aceasta editie un material despre cel mai valoros artist pe care l-a oferit Romania pana acum, Loredana. De la impresionantul repertoriu cu care a sedus de-a lungul vremii la costumele care au sfredelit peisajul arid al ultimelor doua decenii, totul in viata Loredanei vine in dimensiuni epice. O adevarata forta a naturii, diva inamorata a reprezentat permanent un agent provocator si un veritabil pionier. Dupa ani in care a dominat scena muzicala pop, si la sfarsitul celui mai recent turneu, Loredana ne vorbeste despre muzica, amintiri si despre ceea ce-i face inima sa cante. „Imi plac femeile care au facut pace cu ele insele, sunt independente si nu stau incorsetate in diete infinite, operatii traumatizante si false scenarii de viata.“ Si noua la fel.

Lectura placuta!”

Andrei Iovu, redactor-sef

Inconfundabile, memorabile, mereu la moda: ICONS. De Carine Roitfeld. Fotografii de Sebastian Faena

Karl Lagerfeld in dialog cu Lady Gaga. Fotografie de Sebastian Faena

A Beautiful New Mood. Realizat de Lil Bulgac si Ina Borcea. Fotografii de Dan Beleiu

Loredana: Lumea e a ei. Fotografii de Alex Galmeanu

Ghid de buna purtare. Realizat de Ina Borcea si Cosmin Florea. Fotografii de Alex Galmeanu

Trend Report

Noul val din moda. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac. Fotografii de Daniel Robu

Legendele toamnei. Text: Ioana Vasile. Fotografii de Manole Sava

Harper’s BAZAAR septembrie-octombrie 2014, acum la centrele de presa!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here