Impresii Dior in haute couture si pictura

0

In unicul muzeu din Franta dedicat unui couturier, Muzeul Christian Dior din Granville este gazduita expozitia Impressions Dior. Expozitia face parte din festivalul dedicat Impresionismului din Normandia, Normandie Impressionnisme si analizeaza influentele curentului artistic in creatiile Dior.

(foto: Christian Dior de John Galliano, 2005 si Marie Braquemond, Trois femmes aux ombrelles)

Impressions Dior exploreaza legaturile create de haute couture cu miscarea impresionista, inca de la primele creatii ale maestrului Christian Dior. Peste 70 de rochii, majoritatea realizate in regim haute couture, de la maestru urmat de Yves Saint Laurent, John Galliano, pana la Raf Simons, sunt puse in paralel cu tablouri celebre semnate de Monet, Renoir sau Degas.

(foto: toamna-iarna 1947 si Pierre-Auguste Renoir, Jeune Femme)

Vila „les Rhumbs”, in care a fost infiintat muzeul Christian Dior, este locul copilariei couturier-ului si o mare influenta in creatia sa. Atat casa Belle Epoque, peisajul  desupra marii, dar mai ales gradina engleza,  ingrijita de mama creatorului, Madeleine Dior, una dintre rarele ‘gradini de artisti’ conservate pana astazi, si-au lasat impresii puternice in vocabularul estetic al designerului. Iar aceasta expozitie este o explorare a acelor impresii si influenta acestei abordari de-a lungul anilor.

(foto: primavara-vara 1952 si Les Rhumbs, pergola cu trandafiri )

(foto:Christian Dior de Raf Simons, 2012 si Edgar Degas, Etude de ciel)

Expozitia Impressions Dior poate fi vizitata pana pe 22 septembrie 2013.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here