Top 3 cele mai eficiente ingrediente pentru calmarea pielii sensibile

0
ingrediente pentru calmarea pielii sensibile

Atunci când vine vorba de obținerea și menținerea unei pieli sănătoase, mereu vitalizată, putem discuta de 3 tipuri de ingrediente: antioxidanți, ingrediente de restabilire a pileii și ingrediente de umplere, fiecare având beneficiile sale deosebite. Există însă încă un grup de ingrediente care are efecte extraordinare asupra pielii cu tendința de înroșire: ingredientele pentru calmarea pielii sensibile.

Ce ingrediente sunt bune pentru calmarea pielii sensibile

Ingredientele pentru calmare sunt un grup special de ingrediente care atenuează vizibil semnele de iritare sau sensibilitate atunci când sunt aplicate pe piele. Ele sunt adesea derivate din plante, iar cele mai bune dintre ele oferă și beneficii antioxidante. S-ar putea să credeți că acest grup de ingrediente este doar pentru pielea sensibilă sau cu tendința de înroșire, dar cercetările au arătat că ele sunt minunate pentru toate tipurile de piele.

Cum funcționează ingredientele de calmare

Agenții de calmare din aceste ingrediente lucrează pentru a diminua semnele de iritare, inclusiv roșeața și efectele produse de factorii de mediu. Acestea formează o barieră ce oprește orice tip de element negativ ce poate determina o reacție a pielii.

De asemenea, aceștia pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și la stoparea semnelor lăsate de timp. Esențial este să îți păstrezi pielea cât mai sănătoasă pentru a rămâne pentru mai mult timp frumoasă.

Care sunt aceste ingrediente pentru calmarea pielii sensibile?

Există destul de multe ingrediente de calmare folosite în produsele de îngrijire a pielii, aproape prea multe pentru a le putea cuprinde pe toate, însă am făcut o listă cu cele mai eficiente.

Acestea pot fi folosite de toate tipurile de piele – chiar pentru cea sensibilă la erupții și înroșită, chiar și pentru rozacee:

Mușețelul

O plantă pe atât de banală, pe atât de benefică pentru piele. Are un puternic rol antibacterian și antiinflamator, fiind foarte eficient în tratarea problemelor tenului. Ajută în vindecarea mai rapidă a efectelor acneei, eczemelor și altor iritații sau infecții ale pielii. În plus, protejează pielea de efectele radiațiilor solare care conduc la îmbătrânirea prematură a tenului. Crema nutritivă pentru față, cu mușețel BIO Kräuter® de la Life-Care, hrănește, calmează și ajută la regenerarea țesuturilor, conferind strălucire și finețe epidermei, intârziând îmbătrânirea pielii.

Extractul de alge

Ajută la calmarea pielii și întinerirea celulelor. De asemenea, extractul de alge marine contribuie la închiderea porilor, tonificând pielea, are un efect antiinflamator rapid și ajută la reducerea petelor, iritaţiilor și a punctelor negre. Masca gel Hydro Alga de la produse-frumusețe.ro este un produs special ce face parte din ritualul de ingrijire a tenului uscat și sensibil, iar Serul Lift Intensiv Hydro Alga din aceeași gamă vine ca o completare pentru un ten echilibrat.

Uleiurile esențiale

În special cel de lavandă, ajută la calmarea iritațiilor de orice fel. Lavanda are un puternic efect cicatrizant asupra semnelor lăsate de acnee și atenuează simptomele psoriazisului. Pe lângă acestea, mirosul său deosebit calmează mintea, eliminând stresul cotidian. Escapada Getway to Provance by Yonka de la Country Spa Health & Beauty Retreat are un efect de re-echilibrare și calmare.

Așadar, un singur ingredient poate face diferența pentru o piele sănătoasă și frumoasă.

Citiți și: “The List: Protecție solară pentru pielea sensibilă”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here