Îngrijirea pielii la menopauză – cum să ai un ten strălucitor în această etapă

Am consultat mai mulți specialiști, pentru a afla cum poate fi întâmpinată cu liniște și încredere.

0
Etro piele menopauza
Etro

Până nu demult, un subiect tabu, menopauza a început să capete mai mult spațiu și interes pentru discuții și acceptare. Am consultat mai mulți specialiști, pentru a afla cum poate fi întâmpinată cu liniște și încredere. Află mai multe despre îngrijirea pielii la menopauză.

Dacă te apropii de vârsta de 40 de ani, termenul menopauză începe să apară mai des în vocabular și, odată cu el, teama că organismul se va schimba. Menopauza, prin încetarea funcției ovariene, atât de secreție a hormonilor sexuali feminini (estrogen și progesteron), cât și a funcției ovulatorii, se poate manifesta cu mai multe simptome și semne – printre ele, modificări la nivelul pielii, părului, țesutului adipos, dureri ale articulațiilor, tulburări de somn, schimbări de dispoziție, senzații bruște de căldură, rău general, iar lista continuă.

Menopauza nu poate fi oprită, dar avansarea tehnologiei permite posibilitatea accesării unor tratamente care pot atenua efectele ei negative. Dincolo de moștenirea genetică, care va oglindi într-o anumită măsură felul în care se va manifesta menopauza, stilul de viață poate avea un real impact asupra stării de bine.

O rutină corectă pentru piele

Nivelul de estrogen, necesar pentru producerea de colagen și acid hialuronic, scade foarte rapid odată cu instalarea menopauzei – pierzi 30% în primii cinci ani. „Pentru a-ți proteja pielea de îmbătrânire prematură odată ce ai atins vârsta menopauzei, ai nevoie de îngrijiri suplimentare și de o rutină zilnică“, precizează medicul dermatolog Andreea Stancu, de la Dr. Leventer Centre.

Iată care sunt cei mai importanți pași de urmat în îngrijirea pielii la menopauză.

  • utilizează produse blânde de curățare și spălare
  • hidratează pielea cu un emolient specific vârstei, dupa fiecare baie sau duș. Pentru corp sunt indicate creme mai grase, foarte hidratante, iar pentru pielea feței și a gâtului, produse antiîmbătrânire specifice grupei de vârstă
  • aplică cremă de protecție solară cu SPF 50 cu 20 minuteînainte de a ieși din casă și reaplic-o la fiecare două-trei ore
  • pentru rutina de seară, folosește creme antiîmbătrânire pe bază de retinol, acid hialuronic și vitamina C
  • verifică starea alunițelor atât acasă, prin autoinspecție, cât și la medicul dermatolog, anual, pentru identificarea leziunilor cu risc, precanceroase sau maligne

Esențiale pentru îngrijirea acasă

îngrijire pielii la menopauză

Serum Transform Plus Glow Cycle Retin-ALT Power Serum, Olehenriksen, 288 Lei
Cremă Capture Totale Firming & Wrinkle-Correcting Crème, Dior, 549 Lei
Ulei Ideal Resource Renewing Pro-Vitamin C And E Oil Concentrate, Darphin, 450 Lei
Serum Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex, Estée Lauder,430 Lei

Estetică adecvată

Menopauza aduce după sine efecte de îmbătrânire la nivelul pielii, care pot fi atenuate cu tratamente revoluționare în cabinet. Iată la ce poți apela, comform medicului estetician Iancu Morad, de la clinica Luxury Aesthetics.

  1. Terapia Dracula și biolifting

Este o tehnică proprie de tip PRP ce folosește celule proprii pentru rejuvenare facială. Medicul recoltează sânge, îl pune la centrifugă și îl îmbogățește cu un cocktail de substanțe hrănitoare. Apoi îl injectează la nivelul feței sau al gâtului. Substanța este tolerată de organism și regenerează pielea din profunzime, având ca rezultat un aspect mult întinerit și proaspăt.

  1. Tratamentul de reducere a bărbiei duble

Dacă ai bărbie dublă sau gușă, există varianta injectării în zona respectivă a unui mix de substanțe care dizolvă treptat depozitele de grăsime. Această soluție adipolitică se injectează în stratul de grăsime din zona în care se realizează intervenția. Transformarea se produce treptat, fiind necesare patru, șase sau chiar opt ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. Acestea se efectuează la o distanță de o lună. Intervențiile sunt minim-invazive, nu au efecte secundare, iar rezultatul este remarcabil.

  1. Face contouring

Vorbim despre două tipuri de tratamente cu efect de reconturare facială. Primul este unul injectabil, cu o substanță formată din cristale de calciu, un produs echivalent cu acidul hialuronic, dar mult mai concentrat și care oferă o posibilitate mult mai mare de întindere a pielii. Odată injectat în zona dorită, acesta stimuleaza colagenul, iar la trei-patru luni după injectare, produce efectul complet și dă un aspect întinerit feței. În cazul persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani, procedura de face contouring implică folosirea de fire resorbabile de suspensie, care se introduc sub piele și, cu ajutorul cărora, se obține efect de lifting, iar chipul capătă un aspect vizibil întinerit.

Citește și: Ce schimbări fiziologice au loc în menopauză

Foto: Imaxtree, PR
Colaj: foto Tudor Șmalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here