Inspirație de pe catwalk

0

Cele mai importante tendințe în materie de rochii de mireasă pot fi descoperite în materialul de mai jos!

VOLANE COUTURE

În variantă teatrală, multitudinile de volane din tul de la Rodarte duc cu gândul la glamourul va-va-voom al anilor ’80. Dolce&Gabbana are o abordare similară, alăturând accesorii ludice pentru a ne reaminti că miresele ar trebui să se distreze, în timp ce Olivier Theyskens adaugă siluetelor-sirenă volane supradimensionate. Pentru mireasa modernă, Simone Rocha vine cu o soluţie: o rochie-balon din tafta cu elemente mai puţin dramatice.

TRANSPARENȚE DELICATE

Rochiile fluide din voal de mătase, dantelă și tul, ușoare ca spuma laptelui, și-au făcut apariția la Christian Dior, Alberta Ferretti, Valentino. În nuanțe nude, cu transparențe senzuale, lasă să se întrevadă piese de lenjerie: body, deux-pièces-uri din dantelă fină sau un slip cu talie înaltă.

INFLUENȚĂ SARTORIALĂ

O abordare tailored a ținutei de mireasă: costume sau smochinguri îmbogățite cu accente ultrafeminine. Victoria Beckham, de exemplu, a recurs la un top boudoir cu dantelă, pentru un contrast de efect. Iar Ermanno Scervino a transformat costumul într-o variantă şi mai şic cu ajutorul unei cămăşi transparente şi al unei funde relaxate.

ATENȚIE LA UMERI

Extrem de atrăgătoare sunt rochiile cu umeri dezgoliți și mâneci ample plisate, întâlnite la Balmain sau Emilia Wickstead. Cea din urmă, cu un imprimeu microfloral, e perfectă pentru o nuntă în aer liber. Gabriela Hearst propune o variant de inspirație ’70s, ce amintește de Bianca Jagger în Studio 54.

Articol apărut în numărul de mai al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Previziunile toamnei 2017: cele mai spectaculoase rochii de mireasa”!

Foto: Imaxtree, Colaje: Tudor Șmalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here