INTERVIU: Cesare Casadei despre accesorii iesite din comun

0

Datorita designului lor unic, dar si aerului pretios si ludic, pantofii Casadei au devenit obiecte ale dorintei pentru femeile care nu se tem sa fie in centrul atentiei. BAZAAR intra impreuna cu designerul casei, Cesare Casadei, in culisele realizarii acestor accesorii ce sunt mereu la inaltime.

Foto: Casadei&Rizzoli

Harper’s BAZAAR: Care este primul pas in realizarea unei colectii si de unde provine inspiratia pentru ea?
Cesare Casadei: Ma inspira viata de zi cu zi, lucrurile obisnuite, de la un film pana la o melodie. Acestea se dezvolta in mintea mea in povesti pe care incerc sa le transform in colectii. Imi place sa narez prin constructii, materiale si forme. De asemenea, ma inspira femeile si felul lor sofisticat de a fi. Atitudinile si personalitatile lor diferite ma fascineaza si imi stimuleaza creativitatea.

H.B.: Pantofii Casadei sunt celebri pentru forma si designul iesite din comun. Cum reusiti sa ii mentineti functionali in acelasi timp?
C.C.: Sa vad o femeie care merge cu greu pentru ca pantofii sunt inconfortabili este, pur si simplu, teribil pentru mine. Sunt foarte mandru de faptul ca pot pastra traditia companiei si ca pot mentine productia in-house, la sediul central din (localitatea) San Mauro Pascoli. Casadei ofera un loc de cinste inovatiei, tehnologiei imbinate cu maiestria artizanala si cu unicitatea materialelor. Astfel putem controla toata productia si putem oferi clientilor nostri un produs 100% Made in Italy. Asa cum spunea mereu tatal meu, „nu crea pantofi in care femeile nu ar putea merge”.

Pantofi Casadei, Distinto, 4.050 Lei

H.B.: Bazele companiei Casadei au fost puse de parintii dumneavoastra. Cand ati inceput sa va manifestati interesul pentru designul de pantofi?
C.C.: In primul rand, munca este viata mea. Am trait si crescut intr-o fabrica de pantofi si acestia au facut parte din viata mea inca din prima zi. Am conceput prima mea colectie, „Cesare Casadei” , la sfarsitul anilor ’80. Era cu totul diferita de ceea ce vedeti la Casadei astazi. Am creat pantofi de oras/zi, cu o alura sportiva, insa realizati din materiale si cu detalii luxoase. Ulterior am inceput sa lucrez in departamentul de retail, o experienta care m-a ajutat sa inteleg multe aspecte importante ale acestui business. Abia apoi am devenit designerul colectiilor Casadei.

H.B.: Cum ia nastere o colectie, de la creatie pana la prezentare?
C.C.: In procesul de design sunt atras in mod special de mixul de materiale, structuri si forme, imi doresc sa descopar noi modalitati de a le combina. In acelasi timp, sunt inspirat de film, arta, arhitectura si design, calatoresc foarte mult si absorb idei din toata lumea. Iar pentru ca biroul meu se afla deasupra fabricii, asist la intregul proces de fabricare a fiecarui pantof.

„In procesul de design sunt atras in mod special de mixul de materiale, structuri si forme.” – CESARE CASADEI

H.B.: Ce este special la pantofii Casadei? Cum ati caracteriza o femeie care ii poarta?
C.C.: Privesc spre viitor ca sa gasesc forme si structuri ce pot oferi emotii noi femeilor care poarta Casadei. Vreau sa creez pantofi cu o atingere feminina puternica, pentru cele carora nu le este frica sa se afle in centrul atentiei.

H.B.: Ce va satisface in munca dumneavoastra?
C.C.: Sa vad o femeie care imi poarta pantofii. Creatiile mele prind viata astfel.

H.B.: Care sunt planurile pentru viitorul brandului?
C.C.: Dezvoltare, expansiune si sa continui cu pasiunea vietii mele: pantofii pentru femei!

Articolul a aparut in editia Harper’s BAZAAR Romania noiembrie-decembrie 2012.

Toate drepturile rezervate

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here