Artă, inovație și tehnologie. Interviu cu Filip Robert

0
interviu Filip Robert

Dintotdeauna, în vremuri tulburi, oamenii s-au refugiat în artă. Asta s-a întâmplat și acum, în 2020. Însă, din fericire, noi am avut la dispoziție nu doar arta, ci și inovația și tehnologia de ultima oră. Acest mix ne-a ajutat să ne adaptăm mai ușor la noua realitate.

În același ton, George – primul banking inteligent din România, de la BCR – s-a aliat cu șase artiști români care au ilustrat, prin lucrările lor, „noul normal” pe care îl trăim cu toții și pe care te invităm să-l descoperi în această serie de materiale.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Mă numesc Filip Robert și desenez pe calculator de mai mult de zece ani. Am învățat să desenez singur din tutoriale de pe internet.

Suntem de părere că arta ne ajută să trecem peste momentele dificile, așa cum a fost perioada de lockdown și cum e pandemia prin care trecem. Însă ce te ajută pe tine, care creezi, în perioadele astea?

Ilustrația m-a ajutat să trec mai ușor prin situația asta de lockdown/pandemie. Faptul că am desenat în fiecare zi mi-a distras atenția de la ce se întâmplă și a făcut să treacă timpul mai repede.

ilustratie filip robert

Izolarea și pandemia și-au pus amprenta asupra creațiilor tale? În ce fel? Ce anume s-a schimbat în lucrările tale?

M-au făcut să mă gândesc la această situație și să creez niște ilustrații din punctul meu de vedere.

Ce ai lucrat în perioada în care nu aveam voie să ieșim din casă? Ce altceva ai făcut în acea perioadă?

Am lucrat pe ilustrații și în rest am încercat să fac cât mai mult sport și activitate fizică.

Cum ilustrezi noua realitate în creațiile tale?

Mă gândesc la ce s-a schimbat pentru oameni.

De ce ai acceptat să faci parte din proiectul George/BCR?

Am ales să lucrez pentru acest proiect pentru că ilustrația este felul meu de a lăsa o urmă în aceste timpuri pe care le trăim.

Spune-ne câteva cuvinte despre acest proiect (George/BCR) și despre lucrarea ta susținută de George.

Acest proiect reprezintă distanțarea socială on an „every day basis”, deși stăm așa aproape unul de altul ne e frică să socializăm și cumva suntem și  demotivați să facem asta. Distanța dintre cei doi e reprezentată prin faptul că cei doi apar în geamuri separate ale autobuzului.

ilustratie filip robert

Câteva cuvinte despre ce ți-ai propus să lucrezi în perioada următoare.

Mi-am propus să fac mai multe ilustrații despre traveling în țară.

Îți amintești de un feedback de la cineva care îți apreciază operele care te-a marcat în vreun fel? Dă-ne câteva detalii.

În mare parte, oamenilor le place ce ilustrez pentru că multe au ca temă sportul și activități „outdoor”. Lumea care vrea ilustrațiile mele apreciază acest lucru, ceea ce mă bucură foarte tare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here