Interviu: Giambattista Valli despre colecția-capsulă pentru H&M

0

Un maestru al ținutelor somptuoase, al rochiilor de gală cu volume ample și al rafinamentului couture, Giambattista Valli este cel mai recent designer care realizează o colecție-capsulă împreună cu H&M.

Pentru a aduce stilul casei sale mai aproape de orice pasionat de modă, designerul a creat un „abecedario” al pieselor lui iconice, ușor de mixat în funcție de ocazie sau stil personal. Recunoscut în principal pentru rochiile cu multiple volane, printuri florale și suprapuneri de materiale glamorous, Valli stăpânește la fel de bine tăieturile sharp și siluetele cu linii riguroase, elemente care și-au găsit locul și în actuala colaborare, atemporală și fără vârstă.

BAZAAR a stat de vorbă cu designerul pentru a afla mai multe detalii despre colecție.

Harper’s BAZAAR: Cum vi s-a părut colaborarea cu H&M și posibilitatea de a oferi piesele create de dumneavoastră unui public mult mai larg?

Giambattista Valli: Sper să fac un număr cât mai mare de oameni fericiți, încântați să poarte aceste haine și să împărtășească momente fabuloase cu prietenii lor. Am fost foarte încântat când cei de la H&M m-au contactat. Nu cred că bat la ușa fiecărui designer, dar au bătut la a mea, ceea ce-i palpitant pentru casa mea de modă. Această colaborare este ca un termometru pentru felul în care Giambattista Valli e perceput ca brand. Numai anunțul de pe social media al colaborării a ajuns la peste jumătate de miliard de oameni! A face un vis să devină realitate la o scară atât de largă a fost neașteptat și frumos, iar asta este partea cea mai surprinzătoare și bună a colaborării – posibilitatea de a împărtăși cu un grup larg de prieteni latura extraordinară pentru care e recunoscută casa de modă.

H.B.: Cum ați descrie în câteva cuvinte colecția, din punctul de vedere al designului?

G.V.: Atemporală, fără efort și fără vârstă.

H.B.: Piesele pe care le creați au o estetică feminină bold, sunteți cunoscut pentru imprimeurile florale și straturile nenumărate de volane. Vom avea parte de aceste elemente și în această colaborare?

G.V.: Atât pentru femei, cât și pentru bărbați, am ales elementele caracteristice ale casei, precum siluetele-cheie, tulul plissée, broderiile florale sau cele cu cristale. Ele transmit spiritul Giambattista Valli, dar sunt produse cu ajutorul unor tehnici mai abordabile, potrivite pentru un public mai larg. Astfel, colecția este inspirată de eclectismul și cultura tinerei generații din întreaga lume, dar este infuzată și cu ADN-ul Valli.

H.B.: Cu ocazia acestei colaborări ați conceput prima dumneavoastră linie pentru bărbați. Cum vi s-a părut procesul?

G.V.: Într-adevăr, zona de menswear este o noutate pentru mine și am abordat procesul invers. În loc să ofer femeilor posibilitatea de a împrumuta piese din garderoba masculină, așa cum se întâmplă de obicei, am decis să le propun bărbaților să preia piese, imprimeuri sau materiale din garderoba feminină. Faptul că am ales „baby pink” drept culoare de bază – cel mai simplu tricou din colecție e roz, nu alb – spune totul, cred. Colecția este o selecție de piese atemporale menite să fie mixate în concordanță cu stilul personal. Există animal print, motive florale, alură punk, glamour military … este o perspectivă eclectică asupra stilului masculin. Bărbatul Valli este un globetrotter boem și cosmopolit, care poartă urmele a ceea ce a văzut și colecționat de peste tot. Capricios și excentric, el încalcă regulile cu plăcere.

H.B.: Care sunt piesele favorite din colecție?

G.V.: Ador totul în colecția asta pentru că este ca un suflu proaspăt, iar pentru mine – ceva ce nu am mai făcut.

Colecția Giambattista Valli x H&M va fi disponibilă începând cu 7 noiembrie atât în magazinul H&M din Băneasa Shopping City, cât și online, pe hm.com.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here