Arta bronzării cu soluții care vă conferă strălucire

0
Învățați arta bronzării cu soluții care vă conferă strălucire
Învățați arta bronzării cu soluții care vă conferă strălucire

Învățați arta bronzării cu soluții care vă conferă strălucire și o nuanță seducătoare, fără să compromită sănătatea pielii.

Trendul aspectului bronzat nu pleacă nicăieri, chiar dacă, știm bine, nu există bronz natural sănătos. Pielea arsă de soare poate dezvolta afecțiuni serioase, așa că singura soluție pentru a căpăta o nuanță strălucitoare de vacanță este să recurgem la produse autobronzante. Formulele acestora s-au îmbunătățit considerabil de-a lungul anilor, dar ca să vă bucurați de un rezultat natural și vizibil, urmați sfaturile de mai jos.

PREGĂTIREA PIELII

Dacă sunteți începătoare în ceea ce privește aplicarea autobronzantului, optați pentru formule colorate (tinted), ca să vedeți unde și cât produs aplicați și să puteți corecta eventuale urme ce necesită estompare. Păstrați formulele fără culoare pentru față, pentru că acestea nu astupă porii așa cum o pot face variantele tinted. Pielea ar trebui epilată înainte cu câteva zile de aplicarea produsului. Iar „cu o zi înainte de aplicarea autobronzantului sau de ședința de bronzare organică, efectuați un peeling pe toată suprafața pielii, dar folosiți formule neuleioase, pentru că uleiul rămas pe corp chiar și după clătire poate afecta rezultatul″, spune Alexandra Dumitru, owner al salonului Sungate Studio. În ziua bronzării, nu folosiți creme hidratante.

Aplicarea autobronzantului

produse pentru un bronz instant

„Folosiți mereu o mănușă specială de aplicare a produsului, ca rezultatul să fie uniform și ca să evitați pătarea dintre degete″, trainer Vita Liberata. Aplicați spuma, spray-ul sau crema de bronzare pe mănușă, nu direct pe piele, apoi, în tapotări circulare, masați ușor. Mișcările lungi pot lăsa pete pe piele. Începeți cu mâinile și imaginați-vă o spirală în jurul lor pe care o urmați. Evitați folosirea autobronzantului pe încheieturile degetelor și, în general, pe zonele mai întunecate ale corpului: genunchi sau lateralele gleznelor, explică specialistul. Dacă ați aplicat însă acolo, ștergeți cu o cârpă ușor umezită sau un beauty blender curat. Pentru picioare, porniți dinspre partea centrală către laterale. Nu uitați să verificați spatele genunchilor, unde rămân urme, și să aplicați și pe laba piciorului. Pentru față, ca să aveți un rezultat mai subtil, combinați autobronzantul cu crema de față. După aplicare, ștergeți linia sprâncenelor și buza superioară ca să evitați întunecarea lor.

Îngrijirea culorii

„În primele 10-12 ore după aplicare, nu faceți duș, saună și nici o activitate fizică în urma căreia transpirați. Atenție la stropii de ploaie”, avertizează Alexandra Dumitru. La primul duș, o parte din bronzul cosmetic se va spăla, dar nu vă panicați – culoarea reală de bronz va deveni vizibilă la 12-14 ore de la ședință. Ștergeți corpul prin tamponare, nu prin frecare cu prosopul. În zilele următoare, e foarte importantă hidratarea pielii cu o cremă, pentru a asigura o durată mai mare a bronzului. Pentru față, evitați loțiunile cu acid glicolic, pentru că acesta nu interacționează bine cu DHA, substanța activă din autobronzant. Iar dacă vreți să reaplicați produsul pe corp, nu vă grăbiți. Așteptați mai degrabă ca nuanța bronzată să se estompeze, timp în care puteți mixa puțin autobronzant cu crema hidratantă. Astfel, evitați ca cele două ședințe de bronzare să interacționeze și să creeze pete neuniforme pe piele. Precauție și la expunerea la soare: „S-a constatat că la expunerea solară în primele două zile după aplicarea soluției DHA, pielea e mai sensibilă la arsuri solare și deci la afecțiuni precum cancerul. Sfatul meu este să evitați plaja imediat după bronzarea organică sau autobronzant”, mai spune Alexandra Dumitru.

Esențiale

Învățați arta bronzării cu soluții care vă conferă strălucire
Învățați arta bronzării cu soluții care vă conferă strălucire

Ulei Self-Tan, St.Tropez, 189 Lei (Douglas)
Loțiune-spray Invisi Foaming Tan Water, Vita Liberata, 199 Lei (Sephora)
Spray bronzant cu SPF 8, Hampton Sun, pret la cerere (Madison)
Loțiune autobronzantă Fake It, Mádara, 125 Lei (MioBio)
Mănușă Supr Soft Tanning Mit, Vita Liberata, 28 Lei (Sephora)
Cremă autobronzantă pentru corp și picioare, Collistar, 153 Lei (Sephora)

Material realizat de Ioana Vasile pentru numărul de iunie Harper’s BAZAAR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here