Îți dau intervențiile estetice un aspect îmbătrânit?

Chiar și cele mai fine proceduri de întinerire a tenului pot avea un efect opus. Iată cum poți evita acest fenomen.

0
Philosophy

Ridurile și fermitatea scăzută a pielii nu sunt singurele semne care îți dau de gol vârsta. Același lucru o poate face aspectul prea „lucrat” al feței. Pomeții umpluți cu acid hialuronic, sprâncenele ridicate exagerat sau fruntea imobilă atrag uneori atenția mai mult decât o piele brăzdată de liniile naturale ale vârstei. Îți dau intervențiile estetice un aspect îmbătrânit? Iată care sunt recomandările specialiștilor pentru a evita acest efect.

Nu privi acidul hialuronic ca pe o mașină a timpului

„Fillerele nu pot oferi același rezultat precum chirurgia, dar întârzie momentul în care liftingul facial devine indicat”, explică medicul estetician Nico Ferariu de la clinica Soma. Tratamentele estetice minim invazive au fost concepute pentru a-ți permite să arăti mai tânără și mai radioasă, nu complet diferită. „Reversul medaliei are loc, când, folosind prea mult filler și prea mult botox, unele persoane arată mai rău decât fără ele”, spune medicul estetician Iancu Morad de la clinica Luxury Aesthetics. În plus, există riscul apariției de filler fatigue, un fenomen care se poate întâmpla când o cantitate prea mare de acid hialuronic, injectată de mai multe ori de-a lungul timpului, întinde țesuturile aflate sub piele. Aceasta poate determina slăbirea în timp a elasticității și supleții pielii și vei avea nevoie de mai mult acid hialuronic de fiecare dată. Pentru a înțelege fenomenul mai bine, amintește-ți cum arată un balon umflat și dezumflat de mai multe ori, care își pierde forma inițială.

Botox cu măsură

În cantități potrivite, toxina botulinică poate face minuni în ceea ce privește menținerea tenului tânăr timp îndelungat. Ridurile de pe frunte sunt adesea rezultatul mușchilor frontali ce ridică sprâncenele, dar cu prea mult botox injectat, ochii pot dezvolta un aspect căzut și obosit. În plus, prea mult botox în frunte o va face să lucească și să pară de ceară. Nu recurge la injectări de mai mult de două-trei ori pe an și evită procedura de ridicare a sprâncenelor prea timpuriu cu ajutorul acestei toxine”, recomandă medicul Iancu Morad.

Păstrează evidența procedurilor

E ușor să pierzi noțiunea și dimensiunea schimbărilor survenite, pentru că, în timp, te vei obișnui cu look-ul și îți vei dori chiar să-i adăugați alte îmbunătățiri. Realizează întotdeauna o fotografie înainte și după intervenții și solicită părerea unei persoane apropiate și sincere pentru a-ți păstra un aspect firesc. „Întotdeauna este preferabilă injectarea unei cantități mai mici de substanță la prima ședință, și apoi să revii, dacă mai este nevoie, la una-două săptămâni, astfel încât schimbarea aspectului să fie treptată, naturală și subtilă”, adaugă specialistul estetician.

Grăsimea este necesară

În timp ce unele persoane exagerează cu fillerele, altele simt că fața lor este prea rotundă și recurg la proceduri de sculptare ce presupun îndepărtarea grăsimii. Reducerea acesteia din obraji, avertizează specialiștii, poate provoca accentuarea ridurilor și, odată cu înaintarea în vârstă, chipul va căpăta un aspect aspru, prea ascuțit. Nici îndepărtarea pungilor de sub ochi nu este, întotdeauna, o soluție indicată pe termen lung”, precizează medicul Iancu Morad, care adaugă că depozitele de grăsime de sub ochi sunt necesare și că procedura poate crea goluri inestetice în jurul ochilor la o vârstă înaintată.

Articol publicat în ediția de martie 2020 a revistei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here