J.K. Rowling revine pe primul loc in topul celor mai de succes autori

0

Cu un castig estimat la 95 milioane de dolari in ultimul an – mai ales datorita spin-off-urilor „Harry Potter”, cum ar fi filmul „Animale fantastice si unde le poti gasi”, precum si vanzarii scenariului „Harry Potter si copilul blestemat ” (680000 de copii numai in Marea Britanie, in primele 3 zile de la lansare) – J.K. Rowling a revenit dupa 9 ani pe prima pozitie a topului celor mai de succes autori.

Scriitoarea britanica a depasit nume precum Stephen King, Dan Brown sau John Grisham in topul intocmit de Forbes.

Acest an marcheaza, de asemenea, 20 de ani de la debutul „Harry Potter”, oferind popularei francize un plus de nostalgie. Chiar daca scriitoarea nu s-a mai aflat in top de ceva vreme, averea ei este una considerabila pentru lumea literara. In 2004, J.K. Rowling a devenit prima scriitoare care a obtinut statutul de miliardar.

James Patterson – un scriitor de thrillere ale carui carti domina in mod regulat listele cu bestseller-uri – a castigat aproximativ 87 milioane de dolari (66,2 milioane de euro) anul trecut.

Pe locul 3, la o distanta considerabila de primii doi, se afla scriitorul Jeff Kinney care a incasat 21 milioane de dolari, urmat de Dan Brown si Stephen King. Inca doua scriitoare britanice mai apar in topul primilor zece scriitori, impreuna cu J.K. Rowling. Paula Hawkins, autoarea volumului Girl on the Train, si E.L. James, cea care a scris seria Fifty Shades.

Lista completa a celor mai de succes scriitori din ultimul an

J.K. Rowling – 95 milioane de dolari

James Patterson – 87 milioane de dolari

Jeff Kinney – 21 milioane de dolari

Dan Brown – 20 milioane de dolari

Stephen King – 15 milioane de dolari

John Grisham – 14 milioane de dolari (la egalitate cu scriitoarea Nora Roberts)

Paula Hawkins – 13 milioane de dolari

E.L. James – 11.5 milioane de dolari

Danielle Steel – 11 milioane de dolari (la egalitate cu scriitorul Rick Riordan)

Desi George R.R. Martin, John Green sau autoarea trilogiei Divergent, Veronica Roth, au strans la randul lor sume considerabile din literatura, ei nu au reusit sa ajunga in acest an in top 10.

Cititi si: “10 recomandari de lectura pentru sfarsitul saptamanii”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here