Jamie, artistii si scaunele

0

Bucatarul favorit al lumii, Jamie Oliver, strange fonduri pentru a sa Better Food Foundation, prin care a dus o misiune continua de educare a oamenilor in taramul gusturilor sanatoase si delicioase, cu ajutorul The BIG Chair Project.

(foto: Fritz Hansen, David Loftus)

Jamie si-a rugat prietenii artisti, printre care Sarah Burton, Christopher BaileyPaul Smith, Emma Tissier, Julien Macdonald si Matthew Williamson, sa infrumuseteze cum vor ei un scaun.

Si nu orice fel de scaun, ci un scaun Fritz Hansen, din cunoscuta colectia ANT, ce si-a facut un renume incepand cu 1952. Fiecare artist a primit doua scaune, unul de proba si unul care va ajuta la strangerea de fonduri planuita de Jamie. Multi artisti au scos ambele scaune la licitatie, incantati de entuziasmul caracteristic lui Jamie.

Scaunele concepute pentru aceasta cauza vor fi expuse in magazinul central Fritz Hansen din Londra si in cadrul London Design Festival, pana in octombrie, cand vor fi vandute la licitatie. Pana atunci, licitatia este deschisa online, impreuna cu optiunea de a cumpara un bilet de 5 lire la loteria pentru scaunul conceput de Jamie insusi, impreuna cu David Loftus.

(foto: Trendland)

Jamie sarbatoreste prin acest proiect 10 ani de la lansarea primului sau restaurant Fifteen si a programului de educare in arta gatitului a tinerilor marginalizati. In era mancarii procesate, a fast-food-ului si a consumului excesiv de alimente prajite, oamenii au pierdut cultura mancarii sanatoase si arta gatitului, iar fundatia lui Jamie ataca aceasta problema din toate unghiurile, readucandu-ne aminte ca mancarea este o cale spre o viata mai fericita.

Iata cateva din scaunele noastre preferate:

[nggallery id=23]

 (foto: Fritz Hansen, Trendland si The Big Chair Project)

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here