Jenna Lyons paraseste J Crew dupa 26 de ani de activitate

0
Jenna Lyons pleaca de la J Crew

Jenna Lyons, presedintele J Crew, se desparte de brandul pentru care a lucrat timp de 26 de ani, lasand partea de design in mainile canadianului Somsack Sikhounmuong.

Jenna Lyons a ajutat J Crew sa creasca in anii ‘90 si ei i se datoreaza imaginea proaspata a brandului, culorile sale luminoase si stilul preppy, ce le-a cucerit pe Michelle Obama si pe Beyonce. Jenna Lyons va ramane consilier de creatie la companie pe perioada acestui an, dar nu a spus ce planuri de viitor are.

Este incontestabil impactul pe care l-a avut Lyons asupra modei americane – prin mixul de nou-vechi, de feminin-masculin, de sofisticat-lejer. Sub conducerea lui Lyons, J Crew a oferit o versiune optimista a modei americane, una in care un costum isi putea schimba look-ul doar daca alegeai sau nu sa inchizi un anumit buton sau te decideai sa-ti legi un pulover in jurul taliei. Jenna Lyons a conferit brandului o doza infinita de imaginatie si de resurse creative.

Somsack Sikhounmuong este cel care va prelua partea de creatie de la Jenna Lyons

Jenna Lyons pleaca de la J Crew

„A fost dincolo de cele mai indraznete vise ale mele, faptul ca am lucrat alaturi de o echipa uimitoare de oameni la un astfel de brand incredibil si, alaturi de Mickey – unul dintre cei mai talentati vizionari din retail“, a declarat Lyons. „Sunt incantata de capitolul care urmeaza pentru J Crew precum si de posibilitatea ca alti lideri de creatie in cadrul organizatiei sa-si asume noi responsabilitati.“

Somsack Sikhounmuong, cel care va prelua partea de creatie de la Jenna Lyons, lucreaza din 2001 pentru J Crew si-n prezent conduce departamentului creativ al brandului Madewell. Sikhounmuong a crescut in Oshawa si s-a mutat la New York, la varsta de 18 ani pentru a studia designul.

Desi J Crew s-a bucurat de mult succes in ultimele doua decenii, de curand, profiturile au inceput sa scada. In 2016, vanzarile nete la J Crew au fost de 2 miliarde de dolari, cu 6 la suta mai mici fata de anul precedent.

Cititi si: “Clare Waight Keller, succesoarea lui Riccardo Tisci la Givenchy”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here