Jet Set Glamour: o nouă colecție Louis Vuitton Cruise 2020

0

Pentru colecția Cruise 2020 prezentată azi-noapte la New York, directorul artistic Louis Vuitton, a ales ca spațiu de desfășurare o bijuterie arhitecturală care l-a inspirat în realizarea pieselor.

După ce în anii precedenți a ales alte celebre clădiri din era modernistă (muzeul Miho din Kyoto, Bob Hope Estate din Palm Springs sau Fondation Maeght din Saint-Paul de Vence), acum Ghesquière s-a lăsat inspirat de arhitectura spectaculoasă a TWA Flight Center din cadrul aeroportului J. F. Kennedy.

Concepută în 1962 de legendarul Eero Saarinen sub forma unei păsări uriașe, clădirea va fi redeschisă pe 15 mai, dupa renovări majore, ca TWA Hotel pentru călătorii care doresc să experimenteze glamour-ul Jet Age, era de aur a călătoriilor Howard Hughes, atunci când pasagerii zborurilor transatlantice se bucurau de răsfățuri cu șampanie și trabucuri fine.

Colecția este inspirată de primele impresii ale lui Nicolas Ghesquière despre New York. „Am aterizat aici când acest terminal era încă deschis, cândva în anii ‘90”, a spus el despre TWA Flight Center. „Când vii pentru prima oară la New York, ai de descoperit atât de multe… Imaginile sunt atât de puternice și acum în mintea mea.”

Designerul a interpretat în colecție simboluri și stereotipuri ale New York City, de la costumul business al lucrătorilor la bursă la ținuta de lucru a fetelor din anii ’80 sau hainele elegante ale doamnelor de pe Park Avenue. Nu a lipsit de pe podium nici vibranta modă tânără underground, super-eroii americani sau arhitectura zgârie-norilor. De exemplu, una dintre gențile colecției este insipirată de forma clădirii Chrysler, iar capele scurte aproape omniprezente pe podium sunt o referință la super-eroi, dar și decorate cu motive Art-Deco prezente pe multe dintre clădirile emblematice ale New York-ului.

„Ca designer francez ocazia de a-mi prezenta colecția aici, m-a făcut să simt liber de a-mi exprima emoțiile și de a interpreta chiar și clișeele despre acest minunat oraș”, a mai spus Ghesquière. „Una din ideile care m-au inspirat a fost Gotham City. Iubesc poveștile despre New York, inclusiv partea lor întunecată: Batman Art Deco.”

Celebritățile și invitații la show au avut parte de un program de trei zile în cel mai pur spirit Cruise, care a început cu o cină la Waverly Inn unde șervetele de masă erau brodate cu inimi „I LV NY”. În dimineața dinaintea show-ului, un yacht inscripționat „Louis Vuitton Cruise” a plimbat oaspeții în jurul statuii Libertății, interioarele ambarcațiunii fiind decorate cu logo-uri LV, iar personalul de la bord purtând uniforme create special în atelierele Casei – de altfel, aproape totul a fost personalizat LV, de la paturile și pernele din cabine, la colacele de salvare și paharele de vin. Programul s-a încheiat după show cu o vizită la MoMA, unde invitații au petrecut până în zori.

Citiți și: “Louis Vuitton revine cu o nouă colecție Objets Nomades”!

Foto: prin amabilitatea brandului

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here