Jewels by JAR

0

(Cercei multicolori, 2011)

Joel A. Rosenthal, cunoscut si ca JAR, creeaza bijuterii unice si rare de 35 de ani si este prima oara cand munca sa este onorata intr-o expozitie in Statele Unite, la The Metropolitan Museum of Art din New York. Expozitia reuneste peste 400 dintre cele mai admirate bijuterii create de JAR, numit de Diane von Furstenberg „Fabergé-ul timpului nostru”.

Nascut in New York si educat la Harvard, Rosenthal s-a stabilit in Paris dupa absolvire. A inceput sa experimenteze cu tehnicile inovatoare de creare a bijuteriilor. De la primele piese a demonstrat un simt innascut al culorii, in alegerea unui topaz perfect sau in combinarea diferitelor pietre.

Pentru a le scoate in evidenta, a conceput noi monturi, ca aranjarea lor intr-un aliaj innegrit pentru accentuarea culorilor sau dispunerea pietrelor intr-un degradé subtil, ca un maestru pictor. Cea mai ingenioasa inovatie este insa tehnica pavé in care pietrele sunt montate atat de aproape, incat par o linie continua.

Mai jos puteti vedea cateva din creatiile care i-au facut renumele si care-l ajuta sa preia numai comenzi private pentru clienti precum Gwyneth Paltrow. Un admirator al naturii, multe dintre bijuteriile sale iau forma unor flori in miscare sau fructe apetisante, surprinse intr-un moment unic si in pietre pretioase rare.

Expozitia este deschisa in New York pana pe 9 martie 2014.

(Brosa fluture, 2013)

(Brosa Zebra, 1987)

(Brose Liliac, 2001)

(Brosa Lalea, 2008)

(Bratara, 2010)

(Brosa cu petale de trandafir si cameo, 2011)

(Brosa zmeura, 2011, toate foto FashionOne)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here