Jimmy Choo a fost cumparat de Michael Kors cu 1,2 miliarde de dolari

0
Michael Kors cumpara Jimmy Choo

Jimmy Choo, faimosul brand britanic de lux, printre fanele caruia se numara si Beyoncé, Paris Hilton, Jennifer Lopez sau Ducesa din Cambridge, a fost cumparat cu 1,2 miliarde de dolari de Michael Kors.

Cunoscut pentru pantofii sai cu design ultrasenzual, al caror pret poate ajunge si la peste 3000 de euro perechea, brandul a fost infiintat intr-un atelier din Hackney in estul Londrei, in 1996, de producatorul de pantofi din Malaezia Jimmy Choo si de jurnalista Tamara Mellon.

Carrie Bradshaw era o alta mare fana Jimmy Choo

Astazi, brandul detine 150 de magazine proprii in intreaga lume si inca 60 de puncte de vanzare unde este prezent cu genti, parfumuri, palarii si, fireste, pantofi.

Achizitia lui Michael Kors, care urmeaza sa fie finalizata in toamna acestui an, marcheaza cel de-al patrulea moment in care Jimmy Choo a fost listat la Bursa din Londra.

John Idol, directorul executiv Michael Kors, a declarat: „Jimmy Choo este cunoscut pe plan mondial pentru incaltamintea lui sa ultramoderna. Se numara printre liderii care stabilesc tendintele modei. Design-urile sale inovatoare si maiestria exceptionala atrage trendsetteri din intreaga lume.”

Jimmy Choo va continua sa functioneze ca si pana acum, cu Pierre Denis pe pozitia de CEO, Jonathan Sinclair director financiar si Sandra Choi in rol de creative director. Astfel ca probabil nu vor fi schimbari vizibile din exterior ale companiei si, mai ales, ale modelelor. Este important de mentionat ca-n perioada imediat urmatoare nu vor mai fi deschise noi magazine Jimmy Choo, iar managementul se va concentra pe imbunatatirea strategiei digitale a marcii. Intre timp, Michael Kors intentioneaza sa-si diversifice portofoliul cu o gama mai larga de produse.

Achizitia brandului Jimmy Choo vine la doar doua luni dupa ce Coach a facut o miscare similara cumparand Kate Spade cu 2,4 miliarde de dolari.

Cititi si: “Catwalk report: Michael Kors, Marchesa si Delpozo”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here