Johnny Coca a fost numit director de creație pentru linia de genți Louis Vuitton

1
Johnny Coca

Louis Vuitton a anunțat marți numirea designerului Johnny Coca ca director de creație al colecțiilor de marochinerie pentru femei. Începând cu 2 iunie, acesta va lucra alături de Nicolas Ghesquiere și se va ocupa de creația noilor colecții de genți, portofele, curele și alte accesorii din piele.

Coca este unul dintre cei mai renumiți designeri de marochinerie, cunoscut drept „vrăjitorul genților”. El este cel care a reușit, acum câțiva ani, lucrând cu Phoebe Philo, să readucă gențile Celine în elită modei și să le transforme în accesorii must-have.

Născut în Spania, Johnny Coca a studiat la universitatea de Beaux-Arts din Paris și la Boulle, școala de arte aplicate. Și-a început cariera de designer chiar în atelierul de marochinerie Louis Vuitton, mutându-se apoi la Bally și mai târziu la Celine.

În 2015, Johnny Coca a fost numit director de creație la Mulberry, unde a supervizat toate colecțiile de ready-to-wear și accesorii, atât pentru femei cât și pentru bărbați, a creat noi linii de genți și încălțăminte și s-a ocupat de toate aspectele imaginii de brand, transformând marca britanică într-o propunere competitivă de lifestyle.

Johnny Coca se va ocupa în primul rând de gențile high-end și de piesele de show, lucrând cu atelierul istoric Louis Vuitton din Asnieres.

Sunt foarte fericită că Johnny se întoarce la noi„, a declarat Delphine Arnault, cea care supervizează toate activitățile legate de creația și de produsele casei. „El va întări energia noastră creativă și abilitatea de a inova. Johnny este absolut la unison cu spiritul și viziunea Louis Vuitton„.

 

 

 

Foto: Louis Vuitton

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here