Juliette Binoche și Catherine Deneuve, primele apariții șic pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Veneția

0
Juliette Binoche înainte de Ceremonia de Deschidere a celei de-a 76-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția, 28 august, Veneția, Italia. (The Truth) (Getty Images)

Pe 28 august a avut loc Ceremonia de Deschidere a celei de-a 76-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția, cunoscut și drept Mostra Internazionale D’Arte Cinematografica, cel mai vechi festival de acest gen din lume, prima ediție având loc în 1932 în cadrul Bienalei de Artă de la Veneția. Insula Lido din Veneția devine între 28 august și 7 septembrie cel mai dorit loc din industria cinematografică, atrăgând cele mai mari celebrități ale lumii, cineaști și critici de film deopotrivă, festivalul fiind considerat unul din cele trei mari ale lumii, alături de Cannes Film Festival și Berlinale.

Actriţele franceze Catherine Deneuve şi Juliette Binoche, aflate pe afişul unei drame familiale a cineastului japonez Hirokazu Kore-Eda, au deschis aseară cea de-a 76-a ediţie a Festivalului cu „La Vérité”, un film inclus în competiţia pentru „Leul de Aur”, în care joacă şi starul american Ethan Hawke.

Juliette Binoche la premiera „La Vérité”, 28 august, Sala Grande, Veneția, Italia. (The Truth) (Getty Images)
Catherine Deneuve și Juliette Binoche la premiera „La Vérité”, 28 august, Sala Grande, Veneția, Italia. (The Truth) (Getty Images)
Catherine Deneuve și Juliette Binoche la premiera „La Vérité”, 28 august, Sala Grande, Veneția, Italia. (The Truth) (Getty Images)
Catherine Deneuve și Juliette Binoche pe covorul roșu înainte de Ceremonia de Deschidere, Venice Film Festival (Getty Images)
Juliette Binoche pe covorul roșu înainte de Ceremonia de Deschidere, Venice Film Festival (Getty Images)

Regizoarea argentiniană Lucrecia Martel și actrița Stacy Martin (Nymphomaniac, regia Lars von Trier) sunt cele două femei care fac parte din juriul de anul acesta, Lucrecia Martel fiind Președintele Juriului care va delibera câștigătorul Leului de Aur dintre cele 21 de filme din competiție.

 

Antonello De Medici, Lucrecia Martel și Markos Tzamalis la petrecerea „All About Mujeres”, Venice Film Festival, Hotel Danieli, 27 august (Getty Images)
Președintele Juriului , Lucrecia Martel (Getty Images)
Stacy Martin, „All About Mujeres” Cocktail, Venice Film Festival (Getty Images)

Catherine Deneve, Laura Dern, Lily-Rose Depp, Liv Tyler, Penelope Cruz, Brad Pitt, Antonio Banderas, Robert Pattinson, Jude Law, Robert De Niro, Gary Oldman, Mark Rylance şi Roger Waters se numără printre cei care vor fi prezenţi la Veneţia în cele 10 zile de festival.

Catherine Deneuve
Juliette Binoche (Getty Images)
Stacy Martin pe covorul roșu înainte de Ceremonia de Deschidere (Getty Images)

Martha Hunt

Elizabeth Sulcer
Nicholas Hoult
Elsa Hosk
Alessandra Mastronardi

Foto: Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here